Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/koreja

Marketing

The Mafia, the Salesman

The Mafia, the Salesman (My Boss my Student 3) ["Sangsa-builche"]
Redatelj: Shim Seung-bo
Uloge: Lee Sung-jae, Kim Seong-min, Park Sang-myun, Son Chang-min, Seo Ji-hye, Jeon Chang-geol
Komedija, 110 minuta, R 15+

Korejska omiljena gangsterska komedija My Boss, my Hero doživjela je svoj nastavak i to već drugi. Drugi dio se zove My Boss, My Teacher, a ovaj treći The Mafia, The Salesman. Naravno, pogledao sam sva tri filma, a ovaj najnoviji jučer i pristojno se zabavio iako film nije ništa posebno.

Radnja: U vrijeme potpisivanja ugovora između Koreje i SAD-a o FTA-i (Free Trade Agreements), bos Young-dong mafije odlučuje biti pripravan na globalizaciju te saziva sastanak svoje bande s namjerom da preustroji bandu prema poslovnom menagementu i tako se proširi na cijeli svijet. I tako mafijaši započinju uredski posao, a stvari se za potrebe komedije kompliciraju.

Image Hosted by ImageShack.us
By andjel

Film je zapravo bez veze, ali je i kao takav vrlo gledljiv i simpatičan, pogotovo ako ste naučeni na korejski humor. Tu je i nekoliko dobrih scena borbi, jedna po uzoru na borbu iz američkog blockbustera 300 po kojem je napravljen i ovdje prikazan poster filma. Tu je i jedna lijepa djevojka i klišejizirana romantika između glavnih likova. Tko voli filmove za gubljenje vremena neće pogrješiti s ovim filmom, a ja se ne bih upuštao u dublju analizu filma. Uostalom, pogledajte foršpan.

Trailer:


Post je objavljen 04.03.2008. u 16:45 sati.