Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/delijevu

Marketing

Derbi - zajednička konferencija za novinare

Slaviša Jokanović, šef stručnog štaba Partizana:

„Pre svega mogu da čestitam kolegi Jankoviću i igračima Crvene zvezde na pobedi. Danas su bili jači rival i osvojili tri boda. Ove stvari koje su nam se izdešavale smo znali da su moguće. Četiri gola iz četiri prekida je ipak previše i u tom aspektu igre smo imali problem. Dosta kvalitetno smo otvorili utakmicu, izgledalo je da će to ići mnogo lakše, propustili smo svoje prilike i posle toga se izdešavalo ono što se izdešavalo.

Ne opravdam Rnićev start. On je iz prvog faula dobio crveni karton. To je stvorilo još nepovoljniju situaciju jer smo tada gubili a morali da igramo sa deset igrača“.

Aleksandar Janković:

„Čestitam mom kolegi na fer i korektnoj borbi i dobroj partiji, naročito u prvom poluvremenu. Mi smo tada imali dosta problema sa ekipom Partizana koja je taktički odlično stajala na terenu. Postigli su gol veoma rano, praktično iz prve poluprilike i to nikada nije ugodno a naročito ne na derbiju. Svaki njihov presing na našoj polovini je tada bio milimetarski urađen i takva igra nam je zadavala dosta problema. Trgli smo na vreme. Postigli dva gola što nije prvi put da tako reagujemo. Dokazali smo još jednom da imamo karakter kao ekipa i da verujemo u to što radimo. Trenutak dekoncentracije nismo platili drugim golom Partizana. Tada smo ,po malo neplanski, krenuli u visoki presing, nismo bili kažnjeni i reagovali smo dobro. Postigli dva gola i na kraju pobedili velikog rivala, našeg najvećeg u Srbiji i time je naša pobeda meni draža, veća i značajnija.


Mislim da je generalno rano za dublju analizu. Crvena zvezda je kao klub pretrpela dosta u proteklom periodu i neki ljudi se nisu ustručavali da nam zadaju svakojake udarce. I sportske i političke, i na terenu i van njega. Igračima sam govorio, i drago mi je da sam bio u pravu, da mogu da nas napadaju na sto načina a da mi možemo da se branimo na samo jedan-na terenu. To smo danas na najbolji način i uradili.
Ne želim da ulazim u to da li je neko i u kolikoj meri kriv za poslovanje Crvene zvezde. To će istraga i nadležni organi utvrditi. Ja dižem glas protiv sramnog, holivudskog hapšenja naših legendi koji su još uvek u zatvoru i koji su mnogo dali i Crvenoj zvezdi i srpskom sportu i državi Srbiji. Ovu pobedu posvećujem njima.“

Post je objavljen 04.03.2008. u 11:52 sati.