Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pumeff

Marketing

NATJEČAJ... ZA IDEJNA RJEŠENJA ZA ATRIJ FF-a

Kreativne perspektive:
Nove ideje za stare okvire


nakon godine dana sastančenja, dopisivanja, raspravljanja, nespavanja, slanja dopisa, prepravljenih verzija svega mogućeg, puno vremena i živaca, nakupljenog stresa i smijeha, tri cure napravile su ono sto se pred koju godinu činilo nezamislivo.

jednoj ne radi office, drugoj se komp ledi svakih pola sata, trećoj komp ne želi otvorit ništa novo kaj na njega instalira. postoji i četvrta cura. ona ima dial up.


Studentski projekt «Kretivne perspektive – nove ideje za stare okvire» nastao je kao odgovor na slabu povezanost dviju nerazdvojnih institucija i područja akademskog djelovanja – Filozofskog fakulteta i Akademije likovnih umjetnosti. Studenatima oba fakulteta neophodna je kvalitetnija komunikacija i protok ideja već za vrijeme studentskih početaka. Stoga je Klub studenata povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta odlučio osnažiti komunikaciju unošenjem studentskih radova u sam centar akademske svakodnevice Filozofskog fakulteta. Mladom naraštaju neafirmiranih umjetnika i cjelokupnom suvremenom umjetničkom stvaralaštvu u Zagrebu nedostaje mogućnost javnog izlaganja u monumentalnom formatu i prilike za hrabro promišljanje prostora i konteksta. U jednakoj mjeri javne površine i identitet grada i društva vapi za suvremenim umjetničkim pečatom. Smatramo da se kombinacijom studentske volje, znanja, talenta i entuzijazma te podrške na institucijalnoj razini mogu napraviti značajni koraci u rješavanju nekih od navedenih problema. Želja nam je da se ovom suradnjom otvore komunikacijski kanali i stvori iskustvo i poticaj za buduće zajedničke projekte.

TEMA

*komunikacija: od latinske riječi communicare "dijeliti", doslovno: "učiniti javnim" (communis)

v međuljudska razmjenu misli i informacija jednom od nekoliko metoda – verbalno, neverbalno, itd., pritom se koristećv i različv itim strategijama
v kretanje čv estica energije između dvije točv ke u prostoru
v proces razmjene informacija između pojedinaca pomoćv u zajedničv kih sistema simbola, znakova ili ponašanja

’ 75% svog vremena čovjek dnevno potroši na komunikaciju
’ 90% sadržaja poruke prenese se govorom tijela i intonacijom, bojom glasa, itd., a tek 10% sadržaja verbalno

o Kako uskladiti i oživjeti komunikaciju prostor-umjetnik-djelo-promatračo ?

o Specifičo nost lokacije – kako karakter arhitektonskog prostora i ljudi utječo e na umjetničo ki rad?

o Esencijalna kvaliteta umjetničo kog rada – razmjena na razini pošiljaoc – primaoc

o Komunikacija u oba smjera – povezivanje dva različo ita pristupa umjetnosti; kako komuniciraju umjetničo ka teorija i praksa?

o Nerazumijevanje, neshvaćo anje, prepreke u svakodnevnoj/umjetničo koj komunikaciji



Architecture is inhabited sculpture.
- Constantin Brancusi


koga zanimaju detalji nek klikne na službeni sajt kspuff-a. tamo su tlocrti, fotke, obrasci...

ja cu iskoristi ovu priliku da spomenem sve one mlade ljude koji seu bez ikakve naknade odradili svoj dio posla i pomogli da ovaj projekt postane stvaran.

nina pisk je zaslužna za samu ideju. :*
sanja horvatinčić za provedbu cijelog projekta. zajedno s ninom slala je dopise, pisala tekst za natječaje, uspješno zgrtala lovu i obilazila dekane alu i ff, . :) između ostalog.
matej korlaet iz io dizjan studia zaslužan je za vizualno oblikovanje samog natječaja. nakon samo dva dana na bijelom! matej, svaka ti čast!
jelena graovac je zbog jednog paničnog poziva u 1 ujutro postala naša službena lektorica. :) volim noćne ptice! :*
mid... je ostao budan cijelu noć samo kako bi osposobio sajt, dignuo sve fotke, obrasce i natječaj na web! i napravio ikonice! posebno priznanje zbog umijeća čitanja mojih silnih tipfelera. :*
a ja... petra krolo... ja sam uskakala povremeno. volim se smatrati sivom eminencijom. :))

zadovoljna.

u pol 5. ipak. napokon. za par sati će biti na svim oglasnim pločama. uiiiiiiiiiiiiiiiii :)))))))))))))))

Post je objavljen 04.03.2008. u 04:35 sati.