Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mrax

Marketing

Prije svega prijatelj, a ne vatrogasac

Mogu razvući temu u nedogled. Sigurno će ići stranputicama koje ne vode nikamo. Mogu početi nabrajati citate i definicije iz udžbenika. Nema jedinstvene definicije vatrogasca.
Tko je vatrogasac?
Jel možda pojedinac koji radi sve po pravilima?
Jeli onaj koji neće u nijednoj situaciji ugroziti svoj ili tuđi život?
Navedimo primjer o kojem sam večeras raspravljao u društvu supijanih, ali nadasve inteligentnih ljudi, ali prije svega prijatelja.
- Zamislite da se nađete u jednoj situaciji, ispraznili brentaču, bez vode. Puše jak vjetar. Zapali se ponovo ono što ste pogasili vama iza guzice. Nema odstupnice..........
-Hoćete li bit ponosni što je kolega 20 metara od vas pravi vatrogasac, koji je svijestan da nema dovoljno vode da se probije do vas i da sa vama izađe iz vatrene stihije, a da se ne naguta dima ili ostane opečen.
- Hoćete li biti sretni što se on drži svih pravila sigurnosti? Gledat će Vas jer je siguran da radi ispravno i nitko ga neće kriviti jer ne riskira svoj život..
- Dali ste vi pravi vatrogasac jer ste ispravni u svim intervencijama ili ste pravi vatrogasac jer svako od vas radi na dobrobit onoga drugoga pa pod rizik vlastitog života?
-Po mom uvjerenj vatrogasac je onakav kakav je kolekitiv koji ga okružuje.
Na intervenciji 10 dobrih vatrogasaca postane loši vatrogasci zbog onog 11-og vatrogasca koji je napravio krivo, a isto tako 10 loših vatrogasaca postanbe dobri vatrogasci jer je jedan pravi vatrogasac uspio žrtvovati svoj znoj u trenutku kad je bila neminovna pogreška ostalih.
- Stvarno bih volio vaše komentare na ovaj članak i vaše viđenje vatrogasca.
-na kraju svega tvrdim da je biti dobar vatrogasac prije svega biti dobar prijatelj....

Post je objavljen 04.03.2008. u 02:58 sati.