Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/soulsofblack

Marketing

...Aerosmith...

Da ne bude bas sve o Metallici iako mi je najdraza grupa ovaj post ce biti o grupi Aerosmith ali da odmah znate pisat cu ja jos puno toga o Metallici. Pa ovako:
Aerosmith je američki rock bend, često zvan "najbolji rock & roll bend Amerike".

Iako su poznati kao "zločesti dečki iz Bostona", nitko od članova benda nije iz tog grada. Njih trojica, Steven Tallarico (Tyler), Joe Perry i Tom Hamilton su se zapravo upoznali u Sunapeeu, New Hampshire kasnih 60-ih, ali nisu tada oformili bend. Tyler je iz Yonkersa, New York, Perry iz Hopedalea, Massachusetts i Hamilton iz New Londona, New Hampshire. 1970. trojica su oformili bend i odlučili da bi Boston, Massachusetts bio njihova idealna baza.

Gitarist Brad Whitford i bubnjar Joey Kramer su zaokružili postavu i bend je izdao debitantski album 1973. Bend je stvorio niz hard rock albuma i uživao popularnost kroz 1970-e, ali teško korištenje droga i alkohola je pridonijelo njihovom koncu. Joe Perry i Brad Whitford su napustili grupu i period od 1979-1984 je bio mračan za bend, koji je nastavio s zamjenama. Međutim, 1984., uz pokušaje Joe Perryjevog menadžera, Tima Collinsa, Aerosmith je ponovno rođen. Collins je pomogao bendu da riješi stare razmirice i ostavi se ovisnosti.[4] Od tog trenutka Aerosmith je trijezan već 20 godina i postigao je razinu uspjeha kao i 70-ih.

Aerosmith, koji nastupa u originalnoj postavi zadnje 23 godine, je prodao 140 milijuna albuma u svijetu, 65.5 milijuna samo u SAD-u, što ih čini najprodavanijim američkim hard rock bendom svih vremena. Također drže rekord za najviše zlatnih, platinastih i multi-platinastih albuma od svih američkih grupa. Bend je imao 27 Top 40 hitova na mnogim ljestvicama širom svijeta, devet #1 Mainstream Rock hitova, četiri Grammy nagrade i deset glazbenih video nagrada. Primljeni su u Rock and Roll Hall of Fame 2001. I dalje nastavljaju s turnejama i zarađuju oko milijum dolara po koncertu. Njihova glazbena evolucija tijekom godina ih je učinila velikim inovatorima u američkom hard rocku, popu, glamu, bluesu i rapu. Inspirirali su legije rock izvođača koji su došli nakon njih. Rolling Stone magazin je rangirao Aerosmith[8] kao broj 57 na listi 100 najvećih izvođača svih vremena.. Bend ima odanu skupinu obožavatelja, oko milijun u svijetu, poznati kao Blue Army (Plava vojska), koja se jednako proširila zadnje tri generacije. Aerosmithova dugovječnost, izdržljivost i angažiranost su im omogućili da zadrže visoku razinu popularnosti i uspjeha veći dio 37-godišnje karijere.

Ovo su njihivi albumi:

1.Get Your Wings
2.Toys in the Attic
3.Rocks
4.Draw the Line
5.Night in the Ruts
6.Rock in a Hard Place
7.Done with Mirrors
8.Permanent Vacation
9.Pump
10.Get a Grip
11.Nine Lives
12.Just Push Play
13.Honkin' on Bobo


Post je objavljen 03.03.2008. u 17:47 sati.