Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matea29

Marketing

Duži post nego inače

bok ljudi evo mene.Kako ste,šta radite?Evo meni je bilo dosadno pa sam došla pisat post o mom najdražem filmu.Zove se "HIGH SCHOOL MUSICAL".
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Film je super!!!!!Evo malo o glumcima:

Image Hosted by ImageShack.us

Zachary David Alexander Efron, roden 18.10.1987, je americki glumac i pjevac. Poceo glumiti u 2000, ali svoju najvecu popularnost je stekao u filmu High School Musical. Takoder je poznat po svojoj ulozi u WB seriji Summerland i u Brodway muziklu Hairspray. Izasao je na naslovnici prestiznog casopisa Roling Stone.
O NJEGOVOM ZIVOTU:
Zac je roden u San Luis Obispo, California i kasnije se preselio u Arroyo Grande, California. Zac je prihvacen na University of Southern California, ali zbog silni uloga nije se u potpunosti posvetio. Planira se vratiti jednog dana. Zac ima 2 psa, Dreamer i Puppy i j jednu macku Simon. U vezi je sa svojom kolegicom iz filma High School Musical 1/2 Vanessom Hudgens.


Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Vanessa Anne Hudgens, rodena 14.12.1988, poznatija kao Vanessa Hudgens, je Americka glumica i pjevacica. Prvi put se pojavila u filmovima Thirteen i Thunderbirds. Ali njen talenat je otkriven u Disney Channel Movie, High School Musical. Svoju pjevacku karijeru ja zapocela i istoimenom filmu. Na trzistu se moze naci je prvi album pod nazivom "V". Rodena je U Salinasu, California. Njena mlada sestra, Stella Hudgens je takoder glumica. Vanessa je u 8-oj godini prvi put nastupila u muzickom teatru. U vezi je sa svojim kolegom iz filma High School MUsical, Zac Efron. 6.Septembra,2007 godine pojavila se slika gole Vanesse. Vanessa je istakla da je osramocena situacijom i svima se izvinula.Glasogovornica Disney Channel-a Patti McTeague je rekla da ce ova kompanija nastaviti raditi sa Vanessom i da je Vanessa naucila poucnu poruku koju joj je sudbina dala.



Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Ashley Michelle Tisdale je rodena 2.7.1985. americka je glumica i pjevacica. Najpoznatija je postala po svojoj ulozi Sharpay u Orginal Channel Movie High School Musical, gdje je do izrazaja dosao i njen muzicki talent. I njen takoder novi i prvi album nalazi se u prodaji pod nazivom "Headstrong". Rodena je u Monmouth County, New Jersey 2 Jula. Odrasla je u Ocean Township. Njena starija sestra Jennifer Tisdale je takoder glumica. Njen talenat je otkrio Bill Perlman, sadasnji menadzer. U 8-oj godini je nastupila u glavnoj ulozi u muziklu Broadway. Glumila je u: Smart Guy, 7th Heaven, Grounded for Life, Boston Public, Strong Medicine, Charmed, and Beverly Hills, 90210. Kada se prijavila na audiciju za HSM, kadidovala se za ulogu Gabrielle Montez, ali nije uspjela jer je imala dublji glas. Ali je bila savrsena za ulogu glavne negativke Sharpay Evans. 6.2.2007. izasao je njen prvi album pod nazivom Headstrong. Njena pjesma He Said She Said trenutno se vrtit na top ljestvicama.


Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Corbin Bleu Reivers roden 21.02.1989 je americki glumac,model,plesac i pjevac najpoznatiji po svojim ulogama u HSM 1/2, Catch That Kid, Jump In!. Corbin vuce korijene iz Jamajke i Italije. Poceo je svoju karijeru modela za klijenete poput Target, Toys R Us i Tommy Hilfiger. Imao je manje uloge u filmovima Soldier, Family Tree, Mystery Men i Galaxy Quest i kasnije je dobio glavnu ulogu u filmu Catch That Kid. Pohadao je Los Angeles County High School for Arts



Image Hosted by ImageShack.us

Monique Coleman rodena 13.11.1980 je americka pjevacica i glumica iz Caroline. Najpoznatija je po ulozi najbolje prijateljice Gabrielle Montez, Taylor McKessie. U showu Dancing with the Stars zavrsila je na 4 mjestu. Rodena je u Orangeburg, South Carolina i pocela je svoju karijeru kao mlada u Kolumbiji. Trenutno zivi u L.A. Prva uloga joj je bila u Mother of the River. Također se pojavila kao Young Donna u The Ditchdigger's Daughters za sta je bila nominirana za najboljeg mladog umjetnika u Hollywood-u.



Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Lucas Stephen Grabeel, roden je 23.11.1984. je americki pjevac i glumac. Najpoznatiji po svojoj ulozi Rayan Evans u Disney channel OriginalMovieHigh School Musical 1/2. Pohadao je KickapooHigh School u Springfieldu. Preselio se u L.A. da bi postao glumac. Prvi put se pojavio u Halloweentown High. Ali njegova je najpoznatija uloga je Rayan Evans u HSM. Tenor je. Trenutno snima film pod nazivom "Alice". Takoder je posudio glas psu u crtanom filmu Walking With Jesus. Izbacio je singl pod nazivom "You Got It". Pjesma je koristena u filmu HSM2.


Ovo je bio duži post nego inače.Bok!!!!!!!!!!!!!!!!

Post je objavljen 03.03.2008. u 17:26 sati.