Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/suncokretic1

Marketing

Maturska večera

Evo sam danas hiperproduktivna. Drugi post. Ustvari sam htjela o ovom pisati.....pa sam malo slijedila tok svijesti pa je nastao donji post. A ovaj ne ide uz onaj. Pa će ovo biti post za sebe. E, jesam komplicirana!!!

Buntovnik je ove godine maturant. Zna se šta sve ide uz to, ne računavši učenje za maturu, lov na bolje ocijene (rano se sjetio!headbang), maturski rad.....
U ovom trenutku mene muče druge stvari vezane za taj jedinstveni događaj. Odijelo za Norijadu. Jedva su se uspijeli dogovoriti kako će se obući i to sa jednim glasom koji je prevagnuo kod odabira. S obzirom da su jako nesložan razred (za ilustraciju - na maturalno ih je išlo 7!), dobro da su uspjeli išta se dogovoriti. Naravno da Buntovnik spada u one koji su nezadovoljnino. Pa buntovnik je! Moram priznati da se i meni više sviđala njegova ideja nego ova druga. No, većina je demokratskim putem pobijedila pa ćemo priznati porazrolleyes! I nosit će suknju umjesto tajicarofl. Bit će oni u svakom slučaju zgodni!

A onda slijedi maturska večera.
Kupit ćemo i odijelo, nema veze što ga više nikad u životu neće obući jer će ga prerasti, pa to je jednom u životu i nećemo škrtariti! Čak je bez problema pristao na oblačenje istog, tako da sam sretna, jer sam se bojala da neće htjeti. Naravno, opet tu ima nezadovoljstva. Škola je odabrala restoran i muziku koji se većini ne sviđa, ali šta je tu je. Ne sviđa im se baš ni škola koju su dobili za društvo, ali - šta je tu je!

E, ali, meni se nešto nikako ne sviđa!
Razrednica je došla na ideju da i mi, roditelji, idemo sa njima! I budemo tamo oko sat i pol! To kod nas nikad nije bio običaj! Djeca su išla sama ili su ih roditelji vozili do restorana neki su znali iznajmiti i limuzinu.....sve je to ok.
Ma, šta ćemo im mi tamo???? To je njihova noć! Njihov ulazak u svijet odraslih.

Sjećam se prije godinu ili dvije Sanader je tako pratio svoju kćer. Bilo mi je to bezveze. Tata pleše prvi ples sa kćeri - ok, ali šta za to vrijeme radi mama? Naravno, drži digitalac u ruci, ali.....bezveze! Ja ću plesati sa Buntovnikom, a Lav? Sjedit ko siroče samno......
I nije to sve! Ja moram kupovati garderobu za tu priliku. Jer, ne mogu doći tamo u bilo čemu, naravno! A ormari mi nisu puni svečane garderobe. Ustvari jesu. One koja je bila moderna - nekad, prije 5, 10 godina. I sad ja za sat i pol moram dati ne-znam-koliko-novacaheadbang! Pa će mi to opet stajati u ormaru i jednog dana opet biti demode. Naravno, na frizuru isto moram. Jer, ne želim osramotiti dijete. I sve to zbog sat i pol!
Još nisam saznala da li će roditelji te druge škole, "ženske", isto doći. Nadam se da hoće. Jer, ne bi bilo lijepo da mi svoje sineke dopratimo, a cure da dođu same!!!!
Ne znam kakvi su kod vas običaji? Baš me zanima!

.

Post je objavljen 02.03.2008. u 21:02 sati.