Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/najvjerniji1911

Marketing

HAJDUK - ŠIBENIK 2-0 ; Okrenuli se derbiju uz "Sritno,Mirko"

HAJDUK: Varvodić 6.5,Buljat 6,Maloča 7,Živković 7, Hrgović 7,Andrić 6,Linić 6 (od 65.Ljubičić -),Cernat 7 (od 80. Gabrić -),Čop 6,Kalinić 6,Verpakovskis 7.5 (od 53. Rukavina 6)

ŠIBENIK: Runje 6, Kwedi 5.5, Kulušić 6, Raič 5.5, Lapić 5, Tabi 5.5 (od 46. Zec), Bulat 5.5, Milanović 5.5 (od.79. A. Bulat -), Vitaić 6.5, Roglić 5, Makarin 5 (od 70. Grizelj -)

STRIJELCI: 1:0 Živković (36.as.: Cernat), 2-0 Verpakovskis (45.as.: Hrgović)

IGRAČ UTAKMICE: Maris Verpakovskis
GLEDATELJA: 3.500


Hajduk je u dvoboju sa Šibenikom dobio ono što su Splićani tražili uoči utakmice: tri nova boda kao podstrek prije velikog derbija u Maksimiru. I pobjedu su ostvarili bez velikog napora, a Robert Jarni je prilično iznenadio sa sastavom u kojem su se pojavili još uvijek juniori i bez profesionalnog ugovora Maloča i Čop, a na klupi su ostali Tudor, Bušić, Gabrić, Rukavina... Šibenčani su pokušali potpuno zatvorenom igrom nešto izvući s Poljuda, a kad su se otvorili, Hajduk je već imao 2:0. Pokazalo se konačnih.
Dva svoja pogotka u prvom poluvremenu Hajduk je postigao neočekivanom lakoćom. Iako je prvi pao iz prekida, a drugi iz igre, ipak je oba puta Runjina mreža pogođena na isti način: ubacivanjem sa strane u kazneni prostor Šibenika gdje su hajdukovci bili snalažljiviji. Mrežu Šibenika načeo je Hajdukov stoper Živković jer je bio najspretniji u gužvi nakon što je Cernat ubacio, a drugi je put iz trka ubacio Hrgović, a Verpakovskis s druge stative “uvalio” loptu iza leđa Runje.
Unatoč otvorenijoj, življoj, pa i kvalitetnijoj igri obiju momčadi nastavak je prošao bez pogodaka. Hajduk je i u tom razdoblju bio bliže pogotku, ali je na sreću Šibenčana svaki put u tom dijelu utakmice njihov vratar Runje bio na mjestu.

IZJAVE:

Robert Jarni (trener Hajduka): Očekivano teška utakmica, pogotovo u prvom poluvremenu. Teško je bilo pronaći prostor kroz gusto postavljen vezni red Šibenika. Kada je Šibenik uveo drugog špica bilo je puno lakše, više prostora. Maloča i Čop su ispunili moja očekivanja, zadovoljan sam s njihovom igrom. Sada idemo u Zagreb pobijediti.

Mirko Hrgović (Hajduk): Najvažnije je da smo pobijedili. Bilo je upitno hoću li igrati jer sam dogovorio odlazak u japanski Jeff United, potpisao sam na 18 mjeseci. Međutim ja sam želio odigrati utakmicu i pomoći momcima. Nisam se bojao ozljede, danas sam išao 100 posto.

Boris Živković (Hajduk): Teška utakmica. Šibenik nije imao što izgubiti, branio se sa devet-deset igrača. Posrećilo mi se da dam gol, sretan sam. Na kraju je ispalo teže nego smo očekivali, ali najvažnije je da smo pobijedili.

Torca eeee,Torca oooo,Torca voli samo Hajduk Spalatoooo,Torca eeee Torca oooo....

Post je objavljen 02.03.2008. u 18:58 sati.