Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Ljubite! Amen!

Jucer smo imali i mjesecnu konvivenciju, s nasim curama (svaki zadnji petak u mjesecu umjesto nastave imaju kao malu duhovnu obnovu!)...
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Nakon uvodnih nagovora sestara Sandre i Paole, svi zajedno smo gledali film Pasija! Koliko god ga puta gledam, i na kojem god jeziku, svaki put dozivim i otkrijem nesto novo - film je doista nadahnut i nadahnjujuci! Ovaj put mi se posebno svidio dio, kada Isus ostavlja "posljednje " upute svojim ucenicima, na posljednjoj veceri, govoreci im kako trebaju ljubiti jedni druge...I onda sam se odusevila kad sam shvatila, da se na spanjolski: "Ljubite!", kaze: "Amen!" (od amar - imperativ 2. lica mnozine!), i to me toliko zaintrigiralo, jer zapravo na kraju svake molitve, kada kazemo: "Tako neka bude - Amen!", zapravo (na spanjolskom) kazemo: "Ljubite!", tj. Bog to kaze nama, u svakoj molitvi! To je zapravo jedina prava molitva, koja obuhvaca i pokriva sve druge molitve!

A dopalo mi se i predavanje s. Paole, poslije filma, i kao dodatni poticaj, kada je govorila o grijehu, i slikovito objasnila, buduci se "grijeh" na spanjolski kaze "pEcAdO", ako izdvojimo suglasnike, zapravo kazemo: "El Amor Ofendida" - uvrijedjena ili povrijedjena Ljubav! Sto je zapravo ziva istina!
Image Hosted by ImageShack.us

A iduci danas kroz nase selo, srela sam jednog djecaka s pijevcem u rukama...

Image Hosted by ImageShack.us

I to me nekako opet podsjetilo na Isusa, sv. Petra, pijevca...I kao neki poticaj na dodatne ispite savjesti, i sve nase pijevce, koji nas kroz citavu korizmu upozoravaju na nase zataje, pozivaju na pokajanje, a Bog nas po svojim svecenicima ceka po ispovjedaonicima - ne ostavimo sve za pred sami Uskrs!


Post je objavljen 01.03.2008. u 19:07 sati.