Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/unrealfilmovi

Marketing

Warlock (1989)

Trailer
Režija: Steve Miner
Scenarij:David Twohy
Uloge: Julian Sands,Richard E. Grant,Lori Singer,Mary Woronov,Kevin O'Brien,Richard Kuss...
Žanar: Akcijski,Fantasy,Horror
Imdb
Photobucket
Priča: Jedan od vještaca je osuđen na smrt 1691. godine zbog služenja vragu,no prije nego što ga zapale sotona ga izgleda izvlači magijom i prebacuje ga u 20.stoljeće. Vrag želi da vještac sakupi tri lista iz izgubljene vražije biblije u kojoj će se pojaviti pravo ime Boga koje ako se izreče naopako će poništiti sve što je Bog stvorio.No nije vještaca jedini koj je završio u 20. stoljeću i lovac na vještice Redferne je prošao sa njim kroz portal i namjerava vještaca zaustaviti i ubiti zbog osobnog motiva. U samom dvoboji između njih dvoje ulazi i ne baš sposobna djevojka Kassandra kojoj vještac ostari magijom,pa mora pomoči Redferne da bi se opet pomladila.
Photobucket

Photobucket

Photobucket
Film: Velik sam pušioničar za fantasy i nadnaravne filmove(osim Harry Pottera i sličnih djetinjarija),posebno još ako su i horrori,pa sam zato sa nestrpljenjem bacio oko na Warlock serijal. Prvi dio sam baš jučer pogledao i moji dojmovi su dosta pozitivni i film je zamalo dobio ocjenu 5,ali ipak ima problema zbog kojih mu nisam mogao dati,no dosta o tome vrjeme je da krenem na na recenziju glavnih stvari.Scenarij za film je napisao David Twohy koj u svojoj karijeri ima odličan akciski horror Pitch Black i i još par dobrih Sci-Fi filmova. Njegov scenarij ovdje ima dobru radnju(koja malo podsječa na Terminator,ali nema veze),dobru karakterizaciju likova i zanimljivu mitologiju i mogučnosti vještaca. Kao što sam rekao moči vještaca su zabavni i zanimljivi,poput načina da se stvori napitka za letenje,bacanja prokletsva,uništvanja pogledom u oči i posebno demonske oči koje ga vode do komada biblije. Jedinu zamjerku imam što su neki od načina i magija da se pobjedi vještac malo blesavi,poput nabijanja svetih čavla na njegove tragove u zemlji.Film je režirao Steve Miner koj je poznat najviše po dva solidna nastavka u Friday the 13th serijalu i oživljavanju Halloween serijala sa dobrim sedmim djelom. Ovdje čini ok posao jer ima par dobrih kadrova,akcija je dobra i ne orjentira se toliko na specijalne efekte koji su solidni,ali danas izgledaju kao iz crtiča.Jedino redatelju nejde previše stvoranje napetost. Film ima par dobrih scena klanja tipa vađanja oči,rezanja prsta,odgrizanja jezika,ali scene nisu pretjerano krvave,ali i dalji nije potrebno da jesu buduči da su dovoljno efektne i zabavne. Jedna od jačih strana filma su izvedbe i likovi Julian Sandsa i Richard E. Granta. Julian Sands je odličan kao negativac i sam njegov lik je zbilja zao jer ubija sve na putu na gadne načine čak i djecu,Richard E. Grant ima dobru karizmu,snalazi se dobro u akciskim i komičnim trenutcima,njegov lik je dosta simpatičan i podsječa me na junaka iz Castlevania serijala sa svojim bičem i krznenim odjelom :))

Vrlo dobar i zabavan fantasy horror sa dobrim likovima,glumom,glazbom,humorom,akcijom i ok režijom.Jedinu zamjerku imam na malo blesave detalje u mitolgiji vještaca i na završetak koj nisam baš najbolje skužio.Vrjeme je da krenem po nastavak koj koliko čujem od kolege iz movieworlda je jako zabavan.

Ocjena 4/5

Zanimljivost i ostalo:
-Jedna od scena u filmu je trebala biti da vještac proročici zamrzne facu pa ju rasprsne na stolu i uzme joj oči,no Steve Miner nije veliki fan krvoproliča pa je ponovno snjimio scenu gdje joj samo iskopa oči i to off screen.(papak od redatelja)
-Film je snimljen krajem 1988,no buduči da je izdavač New World Pictures bankrotirao trebalo je vremena da film pokupi Trimark koj ga je izdao u kina 1991. godine kao i nastavak Warlock: The Armageddon 1993.
-Acclaim Entertainment je napravio Warlock igricu po filmu 1995.godine. Tu igru sam igrao davno i baš je sranje.

Post je objavljen 01.03.2008. u 10:14 sati.