Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

PRIJE SMRTI VATROGASCI DALI ISKAZE ?????

ŠIBENIK
Piše. Jelena Devčić

- Policija je ispitala sve svjedoke koji su nam u to vrijeme bili dostupni – odgovorio je Peran na pitanje o postojanju iskaza VIDEO

Iskaz policiji, neslužbeno doznajemo, nije dao samo jedini preživjeli vatrogasac Frane Lučić, već je šibenska policija kobnoga 30. kolovoza razgovarala i s ostalim preživjelim vatrogascima iz kornatske tragedije, koji su kasnije podlegli ozljedama u splitskoj i zadarskoj bolnici.

NAČELNIK NEDOREČEN
Načelnik PU šibensko-kninske ove informacije nije niti potvrdio, niti demantirao. Na pitanje o postojanju iskaza ostalih vatrogasaca koji su s teškim ozljedama transportirani na kopno, do bolnica, odgovorio je:
- Policija je poduzela sve što je u datom trenutku bilo moguće, između ostalog, ispitali smo sve svjedoke koji su nam u to vrijeme bili dostupni.
Peran nije želio konkretizirati o kojim se sve svjedocima radi.
Do sada se u javnosti spominjao iskaz Frane Lučića kao jedino svjedočanstvo događajima na Kornatu, no javnost već neko vrijeme spekulira o postojanju iskaza ostalih vatrogasaca.

NA TERENU SE PRIČALO
Poznato je, naime, da se stanje nekih preživjelih drastično pogoršalo tek po dolasku u bolnicu, dok su na terenu mogli komunicirati sa spasiocima i mještanima, a neki su se čak mogli i kretati. Štoviše, svjedoci koji su prisustvovali transportu ranjenih vatrogasaca na kopno, tvrde da se, primjerice, vatrogasac JVP Šibenik Dragan Knežević sam popeo na nosila.No, policija do danas iskaze nije spominjala, kao niti ostale institucije zadužene za istragu. Novi Tjednik

Post je objavljen 01.03.2008. u 08:32 sati.