Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD-a LOBOR

LOBOR

Dobrovoljno vatrogasno društvo Lobor održalo je godišnju skupštinu na kojoj je izvješće o radu podnio predsjednik DVD-a Josip Hendija.

DVD Lobor u 2007. godini broji mnoge aktivnosti, među kojima značajnu ulogu ima kompletiranje varogasne opreme u koju je ukupno uloženo nešto više od 90.270 kuna. U novu opremu ubraja se i navalno-tehničko vozilo, tako da su sada loborski vatrogasci opremljeni za brzo i kvalitetno odrađivanje svih intervencija. Ulagalo se i u prostorije vatrogasnog doma te u stručnu osposobljenost članova, pa je 12 vatrogasaca završilo tečaj za dočasnike i časnike 1. klase, a dvojica su osposobljena za upotrebu izolacijskih aparata. Započet je i rad s djecom čime će se pokušati riješiti veliki nedostatak u odgoju mladih vatrogasaca.

Društvo je lani imalo ukupno 38 intervencija, od čega samo četiri otpadaju na požare, a u sušnom razdoblju pomogli su stanovništvu koje je ostalo bez vode, dok je pregledom hidranata utvrđena potreba rekonstrukcije hidrantske mreže.
Poseban dio aktivnosti DVD-a Lobor zauzima Puhački orkestar, koji prošle godine bilježi 17 nastupa na gostovanjima i tradicionalnim domaćim priredbama, a u cilju daljnjeg rada s mladima društvo je u župni dvor premjestilo pijanino koji će, u dogovoru sa župnikom, biti dostupan djeci na korištenje. Predsjednik DVD-a Lobor ujedno je zahvalio svim članovima i donatorima koji su predanim radom i nesebičnim odricanjem pomogli u svim aktivnostima. U ovoj godini DVD Lobor priprema se, osim za redovne preventivne i operativne aktivnosti, i za proslavu 85. obljetnice društva. Radio Zlatar

Post je objavljen 01.03.2008. u 07:11 sati.