Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/4grab

Marketing

Dan žalosti na blogu

Vjerovali ili ne, meni je jako žal ča je Maja otišla... zbog čega drugog nego zbog njene negativne samouvjerenosti i tvrdoglavosti! Ipak ,Maja je dosta toga učinila za blog, bez obzira ki ča govori... I stvarno sve pohvale ča se toga tiče!
Samo ča ima nekih svojih ispada, kih ni Bog ne more objasnit! npr. ako Maja zabrije da je 2+2=5, nju ni Isus Krist ne more nagovorit na suprotno; morete joj 5 dan pokazivat na kalkulator i primjenit sve trig. i log. jednadžbe i nejedandžbe ali.... nema šanse! To je 5 i gotovo! Ali ok, nećemo vriđat Maju, nego ćemo se okrenut malo veselijim temama...
Prije nekih tjedan dana, na satu geografije, naš Šipo je rekal meni da san MUTAV! I to je, naravno, profesorica čula i dala mu da napravi referat na temu: zašto ljude ne smijemo zvati mutavima!!!! (doslovno prepisano iz referata)



Zašto ljude nesmijemo nazivati mutavima i blesavima?



Ja mislim da ljude ne bismo trebali nazivati mutavima i blesavima jer su to jako ružne riječi koje vrijeđaju čovjeka.. Ja se osobno duboko kajem što sam Nikolu nazvao mutavim dječakom kojega sam tako nazvao iz dragosti, iako riječ "mutav" po definiciji nije prosta riječ. Kasnije sam se ispričao Nikoli zbog tog nemilog čina, a on je, iako vidno potresen, prihvatio moju ispriku.
Definicija iz riječnika hrvatskog jezika:- mutav- nijem, koji se loše izražava, nedorečen, šutlji
-mutavost- osobina ili stanje onoga koji je mutav
Ali iako po definiciji to nije prosta riječ, ipak bi mogla protumačit kao navedena:
Psovak je riječ, sintagma ili rečenica koja nije prihvaćena u općijm načelima bontona te se smatra nepristojnom i neprikladnom.
Psovka j ružna navikakoja vrijeđa sve koji je čuju ili izgovore. Umjesto riječi blagoslova u našim domovima i školama, na našim igrsalištima i ulicama, razne psovke i prostote svake vrste postaju sveprisutnom pojavom... I, ono što je znatno bolnije i zabrinjavajuće, psoka se sve češće čuje i iz "nevinih dječjih usta"!!!
Po mome sudu, širenje psovke moguće je zaustaviti i spriječiti, a zatim postupno svesti na minimum, u neke prihvatljive okvire, pa jedino primjenom dugoročnih odgojnih mjera, razvojem svijesti i uvjerenja daje spovka zlo koje truju dušu i uništava dostojanstvo čovjeka!
Kajanje: Bože moj, kajem se od svega srca jer grijehom uvrijedi tebe. Oče, najveće i najmilije dobro. Žao mi je za sve zlo što što ga učinih i dobro koje propustih i dobre koje propustih. Čvrsto odlučujem s tvojom milošću: činiti pokoru, ispraviti nepravdu i sablazam, kloniti se grešne prigode i više ne griješiti. Po zasligama muke Spasitelja našeg Isusa Krista, smiluj nam se.


Inače, Šipo je od celog referata napisal samo 3 reda iz vlastite glave... sve ostalo je skinul s neta!¸prvo je koristil riječnik... onda je reduciral govor mons. Bozanića o psovkama... čak ni "Kajanje" ni znal napamet, nego je i to skinul s neta!



Uskoro ćeamo objavit rimcov rad tj. referat iz geo o tome kako treba slušati na satu...

Post je objavljen 01.03.2008. u 01:25 sati.