Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sachercake

Marketing

Moje zlato...

E, pa mislim da je došlo vrijeme za novi post. Ima par novosti pa će sve biti uključeno.
Kao prvo, nadam se da ste zamjetili prvu novost u boksevima, brojač dana do ljetnih praznika. Zašto sam ga stavila? Pročitajte drugi prethodni post i sve će vam biti jasno. A i svaki će vas dan moći ohrabrivati da je ostalo samo xxx dana do slobode.
Druga stvar je bila ta da sam jučer bila na Lijepoj našoj, županijskom eko-kvizu. Profa je uzela po jednog učenika iz petog, šestog, sedmog i osmog razreda i trebali smo naučiti biologiju, zemljopis, vjeronauk i kemiju, jer je sve to uključeno na natjecanjima. I pogodite što? Prvi smo! Naša se profa najprije jako brinula jer smo se na generalnom ponavljanju svi smotali i krivo odgovarali, a ona jadna probljedila. Još smo svi bili bolesni i to svatko svoj tjedan, pa je i tu grizla nokte. Bilo kako bilo, državno natjecanje je u Svetom Martinu na Muri, a da stvar bude još "bolja", tamo idemo i na ekskurziju. Ajme toplice! Jadno. Tamo neka idu penzijoneri koji se moraju liječiti od operacija, a nas stavite negdje na more ili u planine bilo di, samo da smo svoji i da se izdivljačimo kada ne možemo doma. A mi idemo u neki fini hotel gdje ćemo morati biti cito i gdje će nas kontrolirat kao u logorima. Alo? Gdje je bio mozak mojim kolegama iz razreda kada su glasovali za te toplice. A još su i vraški skupe. Mislim krasno, jednostavno najkrasnije...

Dio number 2-Top 5 best of pasa

HRTOVI

Kao što sam najvila, svaki ću puta u postu pisati o najboljim predstavnicima pojedine skupine pasa, a sada su na redu hrtovi. Za početak, malo o njima i njihovoj ulozi kroz povijest:

Hrtovi su pasmine koje se odlikuju brzinom, aerodinamičnom građom tijela za strelovito trčanje za plijenom, hrtovi su gotovo uvijek visoki, dugi, vitki, gipki trkaći psi. Očito je da su neki od njih vrlo bliski srodnici primitivnih pasa, kao što su ibički i faraoniski gonič, a razlika među tih sviju skupina strogo je arbitarna. Svi hrtovi potječu iz jugozapadne Azije. Danas se ova pasmina uzgaja pretežito za društvo, ali su se nekoć svi hrtovi uzgajali prije svega za lov vidom i kao takvi, svi hrtovi imaju snažan instinkt za lov malih životinja.

A sada pasmine...

1. Barzoj, ili Ruski Vučji Hrt
Iako mi se niti jedan hrt posebno ne sviđa vanjskim izgledom jedna me stvar kod ovog psa fascinirala: Kada love u paru ovi psi žrtvu zgrabe iz uha i tresu ga dok ovaj ne ostane nesposoban za obranu. Veoma zanimljivo.
Image Hosted by ImageShack.us



2. Engleski hrt, ili Greyhound
E, za njegovo je mjesto najviše zaslužna njegova sposobnost da dostigne brzinu od 69 km/h, što mu osigurava titulu najbržeg psa na svijetu.
Image Hosted by ImageShack.us



3. Afganistanski hrt, ili Tazi
Ovo je po meni najlijepši, najelegantniji i najdostojanstveniji hrt. Njegova prekrasna dlaka i kraljevsko držanje su mu pomogli doseći ovo mjesto, ali da se danas ne uzgaja isključivo za društvu bio bi i na višoj poziciji.
Image Hosted by ImageShack.us



4. Azavak, ili Tuareški slugi
Izuzetno kolegijalan pas, koji u skupini bez imalo napora otjera gladnog vuka, a sposobnost da kao i mačka skače veoma visoko dovela ga je do ove ljestvice.
Image Hosted by ImageShack.us



5. Whippet
Izuzetno druželjubiva i dugovječna pasmina koja se jednako dobro osjeća sklupčan na sofi ili u lovu kada pokazuje svoju nevjerojatnu sposobnost. Činjenica da ima preslatku njušku dovela ga je do začelja moje ljestvice.
Image Hosted by ImageShack.us



Evo nadam se da ste zadovoljni. Ja sam vam ispričala čega ima kod mene, a s obzirom da cijeli tjedan nisam bila u školi čeka me prepisivanje. Želim vam ugodan vikend, a do slijedećeg posta, u kojemu obrađujemo pse tipa špic(oduševljenje vam ne manjka), uživajte i komentirajte bez kraja.


Post je objavljen 29.02.2008. u 16:26 sati.