Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Adlešič i Sadović: Hrvatska i BiH nastavit će blisko surađivati

Hrvatska i Bosna i Hercegovina nastavit će blisku suradnju na svim područjima, a ulazak Hrvatske u NATO tome će biti dodatni poticaj jer će ojačati sigurnost u regiji, izjavili su u petak u Sarajevu potpredsjednica hrvatske vlade Đurđa Adlešič i zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar sigurnosti Tarik Sadović.

- U travnju očekujemo pozivnicu i Hrvatska je potpuno spremna za ulazak u NATO - izjavila je Đurđa Adlešič nakon sastanka sa Sadovićem.

Istaknula je kako su sve potrebne reforme vezane za ulazak u NATO završene te dodala kako je to bitno i za BiH kojoj je važno imati sigurno susjedstvo.

- Hrvatska pomno prati i pazi na sve što se događa u BiH - izjavila je Adlešič ponovivši kako hrvatska vlada podupire cjelovitu BiH s jednakim pravima za tri konstitutivna naroda.

Dodala je kako će Hrvatska svojim dosadašnjim iskustvima rado pomoći BiH na njezinu putu ka europskim integracijama.

Ministar Sadović rekao je kako je potpredsjednicu Adlešič izvijestio o odlukama Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira u BiH (PIC) koji je ovog tjedna zasjedao u Bruxellesu. Istaknuo je kako je Upravni odbor PIC-a bio jednoglasan u potpori poštivanju Daytonskog sporazuma. Pozvao je sve strane u BiH da se suzdrže od zapaljivih izjava i rade na provedbi potrebnih reformi kako bi se što prije potpisao Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

Post je objavljen 29.02.2008. u 12:23 sati.