Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hvargekblog

Marketing

jooj... neznam kaj da pišem, a moram neke pisati

yese da evo pist ču vam o mojem zanimanju... da znate za što točno idem.... Hihi...yes

MEDIJSKI TEHNIČAR
Odmah na početku školovanja učenik postupno ulazi u svijet multimedijalnih tehnologija. Multimedijalne tehnologije su multidisciplinarne, pa paralelno s tim učenik izučava temeljna znanja iz informatičkih tehnologija, grafike i likovne umjetnosti, a u trećoj godini izučava programiranje i komuniciranje te u četvrtoj specijalizira dizajn tako da je kao svršeni dizajner osposobljen za razvoj multimedijalnih sadržaja.
Programom medijski tehničar učenik tijekom svoga četverogodišnjeg obrazovanja koristi suvremenu računalnu opremu. Priprema se i uči za poslove planiranja, oblikovanja/programiranja te održavanja dinamičnih web stranica, oblikovanja i izrade različitih vrsta multimedijalnih prezentacija, upotrebe raznih aplikacijskih paketa (3D alate, Macromedia alate: Fireworks - za pripremu slika, Dreamweaver - za izradu web stranica te Flash za izradu animacija, prezentacija, reklama i multimedijalnih web stranica), planiranja i oblikovanja tiskarskih medija (prospekata, kataloga, plakata, kalendara, novina i sl.).
Fond općeg obrazovanja, ali i stručnog-grafičkog je takav da otvara mogućnosti za nastavak obrazovanja na fakultetima i veleučilištima za grafiku i dizajn kao što su Grafički fakultet, Arhitektonski fakultet - studij dizajna, Akademiji likovnih umjetnosti – studij grafičkog dizajna, a posebice je usuglašen ovaj program s programom Veleučilišta u Varaždinu - studij Multimedija. yes


Post je objavljen 29.02.2008. u 08:41 sati.