Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/miljevci

Marketing

Hrvatsko školstvo "krupnim" koracima u EaaaaaaaU

Ova je škola odgojila i naučila mnoge generacije,ispratila ih u svijet dajući osnovnu naobrazbu.Kolike su samo generacije prošle kroz ruke „drugarice“ Dese i Čedanke,po današnji nastavnica (kao uostalom i ja).

A danas ta zgrada izgleda ovako;izvana obresla kupinom,dračom i korovom,iznutra skršene klupe,ispisani zidovi,tragovi paljenja vatre,vlaga,odozgora napuklih crijepova,puknutih greda,otvorenih škura,polupanih prozora….

I ne bi ništa možda bilo čudno da sama zgrad nije prije 10-tak godina temeljito obnovljena(za godine „kada“ nisam siguran),da štetu nisu napravili Srbi,ili slični ,nego ovdašnja „dobra“dica,koja su tu slavila,pila,pa se malo zaigrala….

A fiktivni vlasnik škole je županija,pošto je samo zemljište i dan danas na privatnim vlasnicim (čini mi se da ni sama zgrada nije ucrtana….

Pa se ja sada pitam ko za ovo odgovara?!

Valjda nitko kad se ne zna ni ko pije ,ni ko plaća..

Kad je prije nekog vrimena Joly htio napraviti (asfaltirati )staro igralište iza škole i pokloniti ga selu ulažući oko 300 000 Kn iz svog džepa,onda se škola a prvenstveno ovi koji se brinu ili bi se tribali brinut,(!? Za vnasmijat se HA HA) za održavanje objekata,je zabranila daljnje radove.

A znaju li oni da se ta ista škola izgradila samodoprinosom iz ondašnjih plaća naših roditelja….I sad kad propada onda ih nije briga.

Blago nama,,,,ili možda čekaju da škola ode u privatizaciju,a možda neki čekaju novu obnovu pa da malo provizije kapne,jer čak i kad je besplatno-to košta...!?
Aj živili


Post je objavljen 28.02.2008. u 21:40 sati.