Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Bezobrazluk Dnevnik.hr-a i Hrvatskoga lista


Dragutin Frančišković nije Krunoslav Prates i prestanite više krasti moju sliku i čovjeka lažno predstavljati! (photo by Željko Peratović)


Nakon Novog lista i Večernjeg lista koji su pred skoro dvije godine prenijeli sliku Dragutina Frančiškovića s moga bloga (bez navođenja izvora) i potpisali je kao da riječ o Krunoslavu Pratesu (isto je napravio mjesec dana kasnije 2006 i Nacional), ovih dana to isto učinili su Dnevnik.hr i Hrvatski list.

Iako je riječ o krađi intelektualnog vlasništva, ja se ne spremam tužiti navedene, ali bi Dragutin Frančišković mogao podnijeti tužbe protiv Nove TV i Hrvatskog lista jer su mu nanijeli štetu zamijenivši ga s osobom protiv koje se vodi sudski postupak za pomagannje u ubojstvu. Špijun Markica Rebić koji surađuje s Hrvatskim listom zasigurno zna kako izgledaju Krunoslav Prates i Dragutin Frančišković (kod kojeg je 1991. došao tražiti posao nakon što su ga šutirali iz MUP-a) i ne vjerujme da je nenamjerno porgiješio. Špijuni koji uređuju Nacional, od Željka Bagića, preko Saše Perkovića i Tomislava Karamarka, znaju što rade "kad i griješe".

Darija Markuša, urednika Dnevnik.hr-a osobno sam mailom obavijestio o "pogreški", a na portalu sam napisao i komentar u kojem upozoravam da se treba skinuti fotografiju, no Markuš do danas nije učinio ništa da se ispravi nepravda prema Frančiškoviću.
Na svom blogu nigdje nisam krivo potpisao Pratesa pod sliku Frančiškovića, pa stvarno ne znam otkud ove "učestale" pogreške.
Osim u slučaju Hrvatskoga lista i Nacionala, teško mi je povjerovati da se radi o namjeri da se Frančiškovića kao osvjedočenoga protivnika Josipa Perkovića predstavi kao suradnika UDBA-e koji je Perkoviću pomogao pri ubojstvu Stjepana Đurekovića. Ljudi koji ne poznaju Frančiškovića, a gledali su Novu TV ili prate njen portal Dnevnik.hr ili čitaju Hrvatski list, kada ga sretnu na ulici upravo će to pomisliti: gle ovog udbaša koji je pomogao srediti Đurekovića kako se slobodno šeće.
Ukoliko spomenuti mediji ne objave ispravak, Frančišković će ih tužiti jer su mu doista nanijeli štetu, namjerno ili ne, svejedno je. Šteta je počinjena.

A evo da "nismo znali", mog maila koji nije urodio plodom:

Zeljko Peratovic 21. 2. (prije 7 dana)
prima Dario Markus
datum 21.2.2008. 20:15
naslov prates
poslano domenom gmail.com

Bok Dario! Skinuli ste sliku Dragutina Frančiškovića s moga bloga i potpisali ju na Dnevnik.hr-u kao Krunoslava Pratesa. Navodno je Frančiškovićeva slika i u tv prilogu. Čovjek je poludio. Dajte to ispravite ;)


Tko želi objaviti Pratesovu fotografiju neka se obrati Jutarnjem listu (CROPIX-u) ili neka ga ode slikati na suđenje u Muenchen!

Krunoslav Prates (photo by Davor Pongračić/CROPIX)




Post je objavljen 28.02.2008. u 15:50 sati.