Za ovo jelo nam je potrebno:
1 kapula
2 mrkve
2 pice češnjaka
malo korijena od seleni
Vegeta Mediteran (1 žličica)
muskatni oraščić
peršin i bosiljak
1,5 dec bijelog vina
300 grama tunjevine (iz konzerve)
200 grama mozarele (talijanski bezukusni sir..haha)
origano
dec maslinovog ulja
300 grama špageta
žličica sojinog ulja
300 grama pelata (pomidora)
malo cukara
3-4 kapare
sok od pola limuna
naribani parmezan
desetak crnih maslina
sol i papar

Na maslinovom ulju lagano zažutimo kapulu mrkvu i selen sitno nasjeckano, dodamo vegetu, češnjak, kapare i crne masline, nakon par minuta podlijemo bijelim vinom te dodamo peršin i bosiljak na sitno nasjeckano, nakon pet minuta šufigavanja dodamo pelate i malo cukara (šečera) i origano..kuhamo jedno pola sata uz mješanje, dodamo nasjeckanu tunjevinu onako na grubo i sok od pola limuna...narendamo muskatni oraščić i kuhamo još pet minuta

U međuvremenu skuhamo špagete u posoljenoj vodi sa žlicom sojinog ulja, ocijedimo i dodamo u toč skupa sa sjeckanom mozarelom... posolimo i popaprimo, promješamo da sve bude jedna lijepa masa, a kod serviranja pospemo narendanim parmezanom...i to je to...DOBAR TEK!!!!

Tip 1: sojino ulje se stavlja u vodu za kuhanje špageta, da se ne bi međusobno lijepili..
Tip 2: uvijek pogledajmo na omotu špageta koje je planirano vrijeme za kuhanje te tjestenine...ja to zavržim minutu prije napisanog, jer volim što kažu talijani špagete al dente, ako su prekuhani onda je to sve skupa samo jedna "pašteta", a špaget mora ostat čvrst 


Post je objavljen 27.02.2008. u 14:28 sati.