Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rahatlokum

Marketing

pismo help desku u svezi prostor-vrijeme kontinuuma i drugih dizajnerskih sitnica

imam neke primjedbe na dizajn ovog postojanja na ovom planetu. a bome i na realizaciju istih. kao prvo, programeru bi netko trebao objasniti da mu je dizajn so not world 2.0. vizuali su kewl, ali već smo ih malo potrošili. a featurei su, u najmanju ruku, zastarjeli. kao prvo, koji je to bullshit sa starenjem? to je bug. ideja o nekakvom razvoju jedinke/entiteta je sasvim okej, ali sve te nus pojave starenja nisu. bore recimo. sijede lasi isto. obješene cice totalno nisu kul. a najgora je vjerojatno nemogućnost da, nakon 25. godine, u 5 ujutro u sebe utrpaš pol litre kole i komad pizze koji stoji već 2 dana i preživiš bez jezivog napada gastritisa.
to dakle, spada u domenu hitnog - poslala bih mail odgovornima ili pejstala problem na help desk.

dalje, koje su to fore sa fiksnim trajanjem dana? 24 sata je bezveze. i zakaj baš 24? kakav je to broj? nije okrugli, ne završava nulom niti peticom, nikakav jubilarni broj. osim toga, što sve možeš napraviti u 24 sata? moj prijedlog popravka ovog očitog buga - zapravo nije bug, nego neinventivno osmišljen dizajn, odnosno to fiksirano trajanje dana - jest da se trajanje dana individualno poštelava. ergo, možda netko voli da mu dan traje, kajjaznam, 15 sati. može. meni bi bilo super da traje 48 sati. zapravo, mislim da bi bilo super da se ubace neki fičeri - tipa ko u doomu kad nađeš onaj first aid kit pa odma ozdraviš, takve điđe, staneš na kamen i odma si odmoren, bez obzira koliko si spavao. to bi bilo super. lejtli ionako jednu noć tjedno probdijem i kaj je najčudnije - ne osjećam taj deficit.

dizajnerski je sfušan i onaj dio sa suncem/mjesecom/nebom. oke, plava je univerzalno lepa boja i totalno je hercik gledat te svjetleće fleke po plavoj plahtici, al fakat bi jednom tjedno mogli dobit neki ekspresionizam, modernizam, kubizam, žvrljalizam pa kajjaznam, zelene pruge gore. ili zlatna srčeka, kad nas opere kičizam. ili crvene točkice. nekaj. ili da sunce malo, ne znam, radi nekaj gore, osim kaj nas feršlogne od ljepote kad izlazi i zalazi. nek radi kolutove ili nekaj.

e i još nekaj kaj treba hitno riješit - ova gravitacija je fakat zakurac. daj si zamisli kolko bismo uštedili tu na benzinu i na očuvanju okoliša da nas ne jebeš s gravitacijskim ograničenjem neg da možemo hop hop skok skok isposkakat do australije. dobro, ako mene pitate, totalno je tripozna i ideja o snovima, to su se programeri naduvali u serverskoj sobi kad su tu liniju koda pisali.

Post je objavljen 27.02.2008. u 13:50 sati.