Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/podravec

Marketing

POZIV NA POVLAČENJE FLUORIDIRANE VODE


ABC je emitirao vijest da je sad vec oko 1200 profesionalnih zdravstvenih radnika, medju kojima su mnogi eminentni strucnjaci, a i nobelovci, urgiralo za povlacenjem ove vrlo opasne supstance koja se sve vise nalazi u vodi, osobito industrijskoj a i vecini proizvoda za njegu zubiju.



Jos jedan odlican dokumentarni zapis (24 min.) koji je emitiran na "Channel 4" tv stanici jos 1997. godine, pa je vrijedno da ga se pogleda, a naslov je "Don't swallow your toothpaste".



Kako sam vezano za ovaj problem pretrazivao izvore vezane za prisutnost fluora u vodi u Hrvatskoj, na svu srecu mi smo jedna od zemalja gdje fluor nije prisutan u vodi koju pijemo. Barem ne zasad.

Ono sto je svakako opasno je prisutnost fluora u zubnim pastama i ostalim proizvodima za njegu zubiju. Vezano za to uzasne me uvijek ona reklama na TV-u za "Sensodin" pastu za zube, gdje je na tubi otisnuto ogromnim slovima FLUOR.

No ima i za to rjesenja. Kod nas se kao i u svijetu mogu kupiti paste za zube koje ne sadrzu tu otrovnu supstancu i to u Bio&Bio i Ethno ducanima. U Bio&Bio je to tvrtka "Urtekram" i "Welleda" a u Ethno ducanu "Argital".

Iako je o problemu fluora pisano u medijima, ipak, premalo je kontinuiranih apela da bi veca masa ljudi za to znala, a i poznato je koji su interesi velikih proizvodjaca. Cujem da se aspartam polako pocinje zabranjivati u nekim zemljama na zapadu i svijetu, pa ce valjda tako doci red i na fantomski fluor.


Post je objavljen 27.02.2008. u 12:22 sati.