Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lujodrvenik

Marketing

Simpsoni



Evo jedan mali video s pocetka crtića:



Nije da san baš obožavatelj crtića, ali isto gledan pokoji koji je zakon, ko npr. Simpsoni, Spužvu Boba... Pošto ja mislin da su i vama zakon ti crtići evo napisat ću van nešto od njima:

Simpsoni su animirana TV serija koju je stvorijo Matt Groening. Simpsoni su bili čak dobitnici Grammya. Glavni likovi serije su Bart, Lisa, Maggie, Marge i Homer Simpson. Radnja se odvija u malome gradiću Springfildu koji sada najvise slići Portlandu iz Oregona. Reljef Springfielda i okolice veoma je "prilagodljiv" pa tako postoje obale mora, pustinje, visoke planine, ili bilo koji drugi reljefni oblik potreban za priču ili šalu.
Radnje mnogih epizoda usredotočuju se na jedan određeni lik ili vezu između dva lika. Te se radnje često razvijaju iz određenih shema: Homer dobiva novi posao ili se pokušava na brzinu obogatiti; Marge pokušava pobjeći iz monotonije održavanja kućanstva tražeći posao ili baveći se novim hobijem; Bart uzrokuje veliki problem i pokušava popraviti situaciju, zataškati cijeli događaj ili ga potpuno ignorirati; Lisa prihvaća i sprovodi ciljeve neke određene grupe ili zajednice. U seriji postoje mnogi luckasti sporedni likovi koji uključuju kolege sa posla, učitelje, porodične prijatelje, daljnju rodbinu i lokalne poznate osobe. U originalu su mnogi od tih likova planirani kao jednokratne šale ili kako bi ispunili neku određenu funkciju u gradu; mnogi od njih dobili su veće i važnije uloge, a neki su likovi čak bili i teme vlastitih epizoda.U seriji postoje mnogi luckasti sporedni likovi koji uključuju kolege sa posla, učitelje, porodične prijatelje, daljnju rodbinu i lokalne poznate osobe. U originalu su mnogi od tih likova planirani kao jednokratne šale ili kako bi ispunili neku određenu funkciju u gradu; mnogi od njih dobili su veće i važnije uloge, a neki su likovi čak bili i teme vlastitih epizoda.Epizode su se ponekad usredotočile i na probleme sporednih likova koji se obično rješavaju uz pomoć člana porodice Simpson.U seriji postoje mnogi luckasti sporedni likovi koji uključuju kolege sa posla, učitelje, porodične prijatelje, daljnju rodbinu i lokalne poznate osobe. U originalu su mnogi od tih likova planirani kao jednokratne šale ili kako bi ispunili neku određenu funkciju u gradu; mnogi od njih dobili su veće i važnije uloge, a neki su likovi čak bili i teme vlastitih epizoda.


HOMER JAY SIMPSON - Homer J. Simpson zaposlen je u Springfieldskoj nuklearnoj elektrani Montogmerya Burnsa kao nuklearni radnik, dok na poslu najčešće jede, spava i pije pivo. Najbolji su mu prijatelji Moe, vlasnik popularnog bara u Springfieldu, Carl i Lenny, dvojica homoseksualaca i Ned Flanders, susjed koji se zbog svoje čvrste vjere nalazi na meti svih u Springfieldu.Homer je poznat po svojoj izreki: D'oh.

Majorie ''MARGE'' SIMPSON - Marge je dobra i moralna kućanica, za razliku od ostatka Springfielda. Ona i Homer upoznali su se još u srednjoj, ali u jednoj epizodi saznajemo da su se upoznali dok je on radio kao perač posuđa u kampu za djevojčice, ali su se i jedan i drugi lažno predstavili, a Marge je imala smeđu kosu, pa se nisu prepoznali. U srednjoj je Marge imala spuštenu kosu, te se oblačila poput pripadnika hipi pokreta. Za razliku od svojih sestara, Marge ne puši. Pomaže sestri da dobije dijete tako što joj u jednoj epizodi posuđuje Homera da joj glumi muža. Marge je izuzetno inteligentna, ali je ostavila fakultet upravo zbog Homera. Iako zna da Homer nije onakav kakav bi trebao biti, ona ga ipak "trpi" znajući da je dobar u duši.

Bartholomew ''BART'' Jo-Jo SIMPSON - Bart nije posebno nadaren učenik, ali ipak pohađa Springfieldsku školu. Uživa u zafrkavanju ravnatelja škole, Seymoura Skinnera, ali i ostalih profesora. Iako voli svoju sestru, uvijek ju zafrkava zbog njenog izgleda. Poznat je po svojoj šiljastoj frizuri, pa tako u jednoj epizodi želi imati prirodnu kosu i završi ćelav. Često se okoristio od Charlesa Montgomerya Burnsa. Iako zločest prema ravnatelju Skinneru, pomogao mu je da vrati svoju ljubav, profesoricu Edne.

LISA Marie SIMPSON - Lisa je izuzetno nadarena djevojka, ali vrlo nepopularna u školi jer ima IQ 156.Svi je smatraju neprivlačnom osim najboljeg bratovog prijatelja, Milhousa koji je neprestano salijeće. Svira bariton saksofon. Budistica je i vegetarijanka. Iako je puno nadarenija od svog brata, jednako mnogo puta dobivala je kazne zbog svojih uvjerenja.

Margaret ''MAGIE'' SIMPSON - Uvijek drži dudu u ustima i ispušta zvukove tipične za djecu od 2 godine.Najmlađi je član obitelji Simposon.Uvijek se pojavljuje u seriji, ali važnije uloge nije često doživljavala.






Post je objavljen 26.02.2008. u 14:34 sati.