Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sinnerboy

Marketing

TURBOFOLK - THE FINAL SOLUTION!



HEUREKA!

NAŠAO SAM RJEŠENJE ZA NAPETOST U REGIJI!

khm...dakle...

poveden nedavnim neurozama glede situejšn na Kosovu, koja se htjeli ne htjeli odražava i na stanje u nas i poveden izjavom kojom sam rubom uha čuo na jednoj od TV postaja i koja je išla otprilike ovako "...izgleda da je turbofolk jedino što trenutno povezuje Srbe i Hrvate..." ovim putem predlažem da se

1. PODHITNO ODJEBU SVE PROTESTNE NOTE I DIPLOMATSKO MLAĆENJE PRAZNE SLAME!

Gospodo diplomati/političari, ne zajebavajte se više sa nebuloznim uvijenim izjavama gdje u principu jedni drugima pominjete rod i porod od stoljeća sedmog naovamo. Nema smisla. Svi znamo što mislite.

2. PODHITNO DA SE OSNUJE ZAJEDNIČKO GLAZBENO/MUZIČKO VIJEĆE!

Gdje će sjediti najpopularniji izvođači turbofolka prije svega ali i domaćeg estradnog smeća koje se oh tako popularno i bez grižnje savjesti sluša i sa jedne i sa druge strane granice bez obzira na političku/dobnu/nacionalnu pripadnost. Nakon osnivanja glazbeni junaci/heroji/idoli da dijalogom i zajedničkim remek djelima porade na nacionalnom uvažavanju i kooperaciji. Moguća je i zajednička izjava u obliku pjesme u stilu "Što nas rastavi!"

3. DA SE PODHITNO NAPRAVI FESTIVAL NA NEUTRALNOM TERENU - RADNI NAZIV "ŠROTSTOK"

Po uzoru na Woodstock - napraviti ogromatični festival gdje će nastupiti svi članovi navedenog vijeća, uz naravno potporu svojih izdavačkih kuća i vodstava skoro-pa-zaraćenih država, pojavljivanje vrha navedenih zemalja, uključujući i vodeće gospodarstvenike te naravno po mogućnosti približavanje kulturnih ponuda zemalja sudionica u vidu alkoholne i gastronomske ponude svih zemalja u regiji. Jedino mjestu gdje će se porcija ćevapa moći zaliti zagorskim tudumom i dovršiti recimo rahat-lokumom. Uz naravno popularnu glazbu toliko dragu svima u regiji, glazbu koja slama sve razlikosti - dakle glazbeno smeće! Očekuje se i posjet uživatelja navedenih pravaca i ideologija.
Naravno, svako oružje, vatreno, hladno ili nuklearno - strogo zabranjeno!

4. NAVEDENI FESTIVAL POTOM OKRUŽITI ŽICOM POD NAPONOM I OKUPLJENOM RAZDRAGANOM MNOŠTVU (uključujući i političare) NE DATI DA IZLAZE IZ STROGO KONTROLIRANOG PROSTORA

Zašto? Pa ukoliko imaju nešto reći jedni drugima ovo je idealno mjesto da se to napravi BEZ PREPUCAVANJA PREKO PAR TISUĆA NEDUŽNIH LJUDI KOJIMA VIŠE NIJE DO ŽIVOTA A NE PONOVNOG RATOVANJA!
Dakle dok se pod

a) ne dogovorite što kako i dalje, i to mirno

b) ili se ne pobijete međusobno - što ne želim naravno ali ako ne ide drukčije...

u slučaju sitnijih čarki i nerješivih sukoba, moguće je organizirati lokalne mečeve po sistemu "Kluba Boraca" - jedan na jedan, bez oružja.

Ili šahovske susrete za intelektualce sklone ovakvim izazovima.

Ili natjecanja u stilu "tko će povaliti više sponzoruša" za moderne ćelave Casanove.

Dakle - uskoro očekujem Nobelovu nagradu za mir za ovaj prijedlog koji će ako ništa drugo demistificirati taj prokleti turbofolk i ine estradne-smeće-eskapade koje "nitko ne sluša" i "nitko ne voli" a pune dvorane i klubove.

Pa tko voli - nek izvoli.

Ostatak populacije na prostoru će moći promatrati navedeni spektakl direktnim prijenosima i valjda po prvi put u zadnjih 10 - tak godina se nesmetano smijati od srca, bez opasnosti da dobiju metak ili otkaz na poslu i malo se odmoriti...makar na dan - dva.

Meni bi to bilo dovoljno. A vama?



Post je objavljen 26.02.2008. u 13:12 sati.