Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Vatrogasni kolač

Image and video hosting by TinyPic


Tijesto
200 g brašna
100 g šećera
100 g margarina
1 jaje
na vrhu noža praška za pecivo

Nadjev
1 staklenka kompota od višanja
1 vrećica praška za puding od vanilije
5 žlica šećera

Za posipanje
80 g brašna
40 g šećera
pola čajne žlice cimeta
60 g margarina

Krema
400 ml biljnog šlaga
1 kremfix
2 vanilin šećera


kakao za posipanje


Za tijesto, od brašna, šećera, vanilin šećera, margarina, jajeta i praška za pecivo zamijesiti tijesto (ako se sastojci ne povezuju dodati kiselo ili slatko vrhnje ili mlijeko) i staviti ga na hladno (30-60 min).

Za posipanje, od brašna, šećera, margarina i cimeta zamijesiti tijesto, uz dodatak vrhnja ili mlijeka. Oblikovati u kuglu i staviti u zamrzivač da se malo zamrzne, oko 20-30 min (nemojte ga predugo ostaviti jer se neće dati ribati).

Višnje ocijediti i sačuvati 250 ml soka.

Od tih 250 ml soka oduzeti 3-4 žlice soka i pomiješati ga s pudingom i šećerom, a ostatak soka zakuhati.
Kad zakuha, u sok umiješati razmućeni puding i skuhati.

U vrući puding umiješati ocijeđene višnje, ostaviti da se malo ohladi.


Razvaljati tijesto.

Obruč za torte namastiti (po želji ga obložiti papirom za pečenje) i u njega staviti razvaljano tijesto, oblikovato oko 2 cm visoki rub.
Tijesto nabockati vilicom, i po njemu rasporediti mlaku smjesu od pudinga.

Image and video hosting by TinyPic


Izvaditi tijesto za mrvice iz zamrzivača i pomoću ribeža za jabuke naribati ga po pudingu.

Image and video hosting by TinyPic


Peći na 175 stupnjeva 50-60 min (rubovi tijesta dobili su boju, a nadjev od pudinga je tekuć – stvrdnut će se kad se kolač ohladi).

Pečeni kolač ostaviti da se sasvim ohladi u kalupu.

Kad se kolač ohladi skinuti obruč i kolač pažljivo premjestiti na tanjur.


Biljni šlag izmiksati s kremfixom i vanilin šećerom. Razmazati ga po ohlađenom kolaču i odozgo lagano posipati kakaom.


Kolač dobro rashladiti prije posluživanja.

Image and video hosting by TinyPic

*Recept se temelji na receptu sa stranice
http://www.chefkoch.de/rezepte/22931005731829/Feuerwehrkuchen.html

Po želji, mrvice za posipanje možete raditi od kombinacije brašna i mljevenih badema.




Varijacija na temu Vatrogasnog kolača



Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Na kolač ne morate stavljati šlag.
Kad se ohladi kolač možete posipati šećerom u prahu i kakaom pa poslužiti.



Post je objavljen 26.02.2008. u 09:51 sati.