Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pisacuspon

Marketing

Još jedan doktor u obitelji

Upravo stiglo. Moja sestra doktorica ima muža koji do prije par dana nije bio doktor. U međuvremenu je doktorirao tako da imam dva doktora u obitelji. Da se razumijemo, nisu doktori medicine već književnost i filozofije, tako da ako će me nešto boljeti mogu mi samo dati Bahtina ili Solženjicina. Baš i nisu imena za lijekove, ali su zabavniji od Plivadona u svakom slučaju.

Image Hosted by ImageShack.us


Zapravo se bojim tog dijela obitelji, jer ne znam što su sve spremni učiniti. Evo, sad su doktori, i što je iduće? Taj dio obiteljskog stabla ne samo da čita one ogromne i komplicirane knjige koje studenti uče iz skripti već piše i svoje. I to su one knjige koje imaju desetine citata po jednoj stranici i ti citati citiraju knjige koje su jednako tako komplicirane kao i knjige koje pišu moji doktori. I ja, zato, pokušavam u svojim tekstovima navoditi što više stručne literature.

Tužan sam što ne mogu slaviti s doktorima, jer su u Engleskoj ( da, engleski su doktori ). Ipak, moje aspiracije su slične. Kao što veli veliki ruski književnik Muljikov: "Nikad ne odustaj od doktorata" (1) ili, kako veli stih istog autora "Kidaj iz ove zemlje" (2). Ipak, volio bih ostati u ovoj zemlji jer se prilično dobro živi ako se potkoži, što bi se reklo "Svako jelo je dobro uz jednu žlicu Vegete." (3) Na kraju krajeva, i ja sam jedan student Akademije (4) i volim domaće štrukle (5).



Stručna literatura:
(1) Nemame Izmišljenov: "Nepostojeći citati nepostojećih ruskih književnika", Petokraka izdavaštvo, poglavlje 14, stranica 227.

(2) ibid.

(3) Stevo Karapanđa: "Varivo od graha uz Vegetu", Časopis Mila: kolumna " Sa Stevom kroz godinu" (1980 ) , broj 220, stranica 23

(4) Sinke "Indeks Studenta Sveučilišta u Zagrebu", "Izdavaštvo Sveučilišta u Zagrebu" poglavlje "Osnovni podaci", broj 1, stranica 1 ( ispod slike ).

(5) Jelovnik restorana "Večernja ulica", poglavlje "slastice," stranica 4.

Post je objavljen 25.02.2008. u 13:21 sati.