Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pumeff

Marketing

infocrtice #8

zg...
Krunislav Stojanovski: 'Sell Your body!'
Image Hosted by ImageShack.us


Urbani dio projekta, preko billboard-a i city-light plakata okreće pažnju javnosti na fiktivnu tvrtku koja kroz 'ljepuškaste', privlačne, djelomično 'skriveno' informativne, tipično marketinške plakate današnjih dana, intrigira prolaznike i javnosti, pozivajući ih na prodaju organa s ciljem dobre zarade. Zainteresirani nalaze odgovor u Galeriji Karas u drugom dijelu projekta, na izložbi. Ovaj dio je multimedijski i čine ga performans, izloženi plakati, izloženi organi u formalinu kao objekti na postamentima, video projekcija dokumentarnog filma (u produkciji kuće Arte), art-web stranice fiktivne tvrtke po kojima posjetitelji surfaju, printevi istraživanog materijala sa Interneta sa dokazima, naznakama i sumnji u vezi sa ilegalnom trgovinom, kao i diskusija u svijetu sa stavovima oko legalizacije prodaje i doniranje organa.

www.sellyourbody.com.hr

hr...
Vedrana Valenčić: 'Dupla defra'
Image Hosted by ImageShack.us


Viktor i Egon Hreljanović u Samoboru
Image Hosted by ImageShack.us


outThere...
'Bit International. [Nove] Tendencije - kompjutorska i vizualna istraživanja'; Karlsruhe, Njemačka

No Borders; Brussels, Belgija


Sorry Wrong Number by Lala Raščić
15 min
Video
2006


Izložba se sastoji od 29 radova mladih umjetnika iz 22 zemlje, koji istovremeno pokazuju i zajedničke korijene i različitost izražavanja. Osim što nastoji osnažiti već postojeću umjetničku razmjenu, osobiti je naglasak na davanju mogućnosti mladim umjetnicima da izlažu u različitim ambijentima i pred različitom publikom.

Projekt je nastao iz suradnje organizatora s umjetničkim školama iz različitih zemalja, a pratio ga je niz različitih diskusija s djelatnicima tih škola. Jednako tako svoj su doprinos dali i likovni kritičari, muzejski djelatnici i ravnatelji galerija blisko uključeni u suvremenu umjetničku scenu.


Image Hosted by ImageShack.us

Voting Voyeurism by Kristina Drašković
Installation
2005

više info o ostalim umjetnicima, njihovim radovima i cv-ima na AICA.



Izvor: ZKM | Zentrum für Kunst und Medientechnologie, AICA |The International Association of Art Critics, European Cultural Foundation, www.sellyourbody.com.hr, CULTURENET

Post je objavljen 22.02.2008. u 20:32 sati.