Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/varazdinbus

Marketing

Varaždin-bus, što je istina?

U Večernjem listu objavljen je članak sljedećeg sadržaja:

VARAŽDIN - Nakon istupanja Regionalnog industrijskog sindikata u javnosti prije mjesec dana o nepravilnostima u poslovanju tvrtke Varaždin-bus, zaposlenici su, osjetili samo neznatne promjene.

Promijenjeno je radno vrijeme vozača, čime se bitno povećala sigurnost putnika, a vozačima je omogućeno korištenje dnevnog odmora između dva radna dana od najmanje 12 sati. Sada vozači rade jedan tjedan u jutarnjoj, a drugi u popodnevnoj smjeni, a prije su mijenjali smjene u tjednu.

To je jedina pozitivna promjena. Inspekcija rada ustanovila je kako ne poštuju zakonske odredbe o trajanju radnog vremena, prekovremenog rada, korištenja prava na dnevni i godišnji odmor, ne plaćaju se prekovremeni sati, a poslodavac nije donio ni objavio pravilnik o radu pa će inspekcija protiv Varaždin-busa i odgovorne osobe Željka Krajana Prekršajnom sudu u Varaždinu podnijeti optužni prijedlog, a o stanju obavijestiti Poreznu upravu i Ministarstvo finanacija kaže Siniša Miličić, predsjednik Regionalnog industrijskog sindikata, ponovivši kako radnici nemaju ključeve od zahoda te da vozni redovi nisu izvješeni.

Željko Krajan iz Varaždin-busa kaže da su u sindikatu samo još 3, 4 njegova zaposlenika, a ostali su, te među njima i sindikalni povjerenik Zvonko Hanžek istupili, kada su shvatili da sindikat njima manipulira.

Vozači rade u jednoj smjeni cijeli tjedan do petka do 14.15 sati te su slobodni u petak popodne, subotu i nedjelju i ponedjeljak prijepodne. Prije su autobusima išli kući, a ujutro se njima vraćali na posao. Novim se smjenama sve se promijenilo te su zakinuti i razočarani jer svojim autima moraju doći do posla, a ključevi od zahoda se stalno gube kaže Željko Krajan.


Post je objavljen 24.02.2008. u 18:39 sati.