Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kultura

Marketing

FoPA - Festival of Performing Arts, Pula

Festival of Performing Arts održat će se po prvi puta od 8. do 10. kolovoza 2008. u području Katarina-Monumenti, u Puli.

O projektu:

Projekt predviđa realizaciju kazališnog festivala usredotočenog na valoriziranje i oživljavanje područja Katarina-Monumenti, sastavnog dijela bivših vojnih zona unutar pulske luke, u periodu između 8. i 10. kolovoza 2008.
Sugerira se upotreba scenskih umjetnosti za osvajanje odnosno oživljavanje napuštenih prostora kroz programsku kolonizaciju umjesto arhitektonskom rekonstrukcijom samih zgrada.
Predviđa se uključivanje lokalnih umjetnika, pisaca, glazbenika i kazališnih skupina koji će raditi zajedno s vanjskim skupinama na sugestivnim prostorima kompleksa Monumenti - Katarina.
Cilj je u konačnici ponuditi kvalitetnu kulturno-kazališnu alternativu, te ju iskoristiti kao sredstvo obnove i uspostavljanja novih odnosa sa gradom.

Natječaj je namijenjen umjetnicima svih područja vizualnih umjetnosti, performerima, plesačima, kazališnim i cirkusnim skupinama radi stvaranja djela unutar područja Katarina-Monumenti s namjerom da se radi na transformaciji prostora i/ili u snažnoj sprezi s njime.
Sva će djela biti uvrštena u program festivala FoPA.
Natječaju mogu pristupiti i svi oni koji žele sudjelovati u dijelu organizacije i tehnike: audio, video, rasvjeta.

Rok prijave: 1. ožujka 2008.

NAČIN PRIJAVE
1. Prijave (curriculum grupe ili pojedinca i eventualne sugestije za sam festival) potrebno je poslati na a e-mail adresu: fopa.pula@gmail.com.
2. Razne materijale (video i fotografije prijašnjih iskustava i sl.) koji se neće vraćati, slati na:

Paola Valente
Galižana 331
52216 GALIŽANA (PU)

3. Rezultati selekcije biti će poslani mailom do 1. svibnja 2008 i bit će objavljeni na internet stranicama.

UČEŠĆE U TROŠKOVIMA
Ukoliko to bude moguće, namjera je organizatora koristiti dio fondova za podmirivanje putnih troškova,a svakako će se voditi brigu o smještaju umjetnika.

Dodatne informacije:

Paola Valente
Mail.
00 385 98 9170969 / 00 39 334 3424058




Post je objavljen 24.02.2008. u 15:22 sati.