Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kultura

Marketing

Wind(y) art, Njemačka

vrijeme: 27.12.2007. - 30.4.2008.
url: http://bewegter-wind.de/

2008. ‘moved wind’ organizira po 4. puta umjetnički natječaj, koji uključuje sve forme vjetra izražene u svim disciplinama. Prijave se primaju do 30. travnja 2008.

Natječaj se održava u sjeverozapadnom dijelu Njemačke, od 17. do 31. kolovoza 2008. Tema se odnosi na poznati učinak vjetra. Vjetar se realizira kroz svoje oblikovanje u stvarima, prirodi i čovječanstvu. U vjetrovitoj formi vjetar je forma i forma je vjetar. Nema fiksnih granica za bilo koju ideju. Organizatori nastoje ostvariti čak i posebne objekte.

Pobjednik natječaja osvojit će 2500 eura. Na sudjelovanje se pozivaju umjetnici svih disciplina: likovne umjetnosti, poezije, arhitekture, izvedbenih umjetnosti... Osim toga, dodjeljuju se i posebne nagrade za djecu i mlade, te radionice.

Od samog početka 'moved wind' naglašava međunarodni i tolerantni aspekt umjetnosti. Umjetnost (i vjetar) lingvistički su sustavi, poznati i razumljivi svuda u svijetu. Istovremeno 'land art', umjetnost ili priroda ili vjetar uključuju različita pitanja (i odgovore) za umjetnike u različitim zemljama, kao npr, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Irskoj ili Njemačkoj. Dosadašnji dobitnici nagrada bili su čak iz Južne Koreje i Surinama.

Tekst natječaja (pdf dokument, 382,925 kb)

Izvor | SOURCE: Culturenet

Post je objavljen 24.02.2008. u 15:09 sati.