Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

DVD KERESTINEC ODRŽAO 54.REDOVNU GODIŠNJU SKUPŠTINU

KERESTINEC

Piše: Damir Marenić

U prelijepom ambijentu i atmosferi restorana "Dvojka" u Kerestincu,kerestinečki vatrogasci održali su svoju 54 redovnu godišnju skupštinu.

Odmah na početku ,predsjednik društva Goran Škarić uputio je svim prisutnima pozdrave dobrodošlice .Tako su Skupštini nazočili Miroslav Benić ispred gradskog poglavarstva Svete Nedelje , zapovjednik VZG-a Nevenko Čižmešija, delegati VZG-a Ivica Petravić i Damir Marenić, predstavnici DVD-a: Sveta Nedelja, Strmec,Rakitje, Bregana,Rude,Galgovo,Brinje,Dragalić,Desno Trebarjevo,Pirovac,Gornji Desinec. Bili su tu predstavnici zagrebačkog centra za zaštitu od požara i zaštitu na radu , umirovljenika, ribičkog društva ,nogometnog društva te lokalni čelnici.

Nadalje pročitana su pisma isprike zbog nedolaska prijatelja vatrogasaca iz FVW Weilresbacha, zagrebačkog župana Stjepana Kožića te dugogodišnjeg prijatelja a sada rektora Svetišta i župnika Majke Božje Bistričke Zlatka Korena. Uslijedilo je intoniranje himna te odavanje počasti svim poginulim i umrlim vatrogascima Lijepe naše.SLIKE

Prema već ustaljenom redu i protokolu, pročitana su izvješća kako Upravnog odbora,tako i materijalno - financijskog poslovanje te izvješće Nadzornog odbora. Iz izvješća Upravnog odbora vidljiv je rad u svim segmentima ,od radova na spremištu, natjecateljskog dijela, sudjelovanja na intervencijama ,posjeta prijateljima u Weilresbachu, Pirovcu....
Iz financijskog izvješća najzanimljivija činjenica je da je društvo za proteklu godinu utrošilo 150.000 kuna te da su polovicu sredstava osigurali preko sponzorstva te održavanja 11.Kupa Kerestinca na koji su iznimno ponosni. Sva ova izvješća potvrdila je Nadzorna komisija te su stoga sva izvješća i jednoglasno prihvaćena od strane Skupštine.

Iako još nije izborna skupština došlo je do nekih promjena.Pa tako umjesto dosadašnjeg zapovjednika Nenada Širanovića društvo će voditi Martin Čižmešija inače profesionalac u JVP Samobor dok će umjesto dosadašnje tajnice društva Martine Čakanić administrativne poslove preuzeti Ivan Špehar.

Da je društvo radilo vidljivo je i po priznanjima i odlikovanjima koje je društvo podijelilo.Tako su Plaketama nagrađeni sponzori 11.Kupa Kerestinec: Goda-Kerestinec, Goreaplus , Trgofortuna,S-Atea,Termovod-montaža,V.S.T, Zagrebački centar za zaštitu od požara i zaštitu na radu, Brković d.o.o., Drager safety, Poglavarstvo zagrebačke županije, župan zagrebačke županije Stjepan Kožić, poglavarstvo Grada Sveta Nedelja, VZG Sveta Nedelja.
Počasno članstvo u DVD-u Kerestinec za izuzetne zasluge dobio je zagrebački centar za zaštitu od požara i zaštitu na radu d.o.o.

Nagrađeni su i članovi koji su se isticali tokom godine .Tako je ta čast pripala Stjepanu Klemenčiću i Ivani Režić.
U ime VZG Sveta Nedelja zapovjednik Čižmešija podijelio diplome i uvjerenja polaznicima vatrogasne škole za vatrogasna zvanja. Svoje činove zaslužili su Ivana Režić koja je kao najbolji polaznik cjelog školovanja dobila zvanje vatrogasac I klase dok je Dario Klemenčić položio za vatrogasnog dočasnika.

Dopredsjednik VZG Sveta Nedelja Ivica Petravić podijelio je vatrogasne spomenice 10 godina Dušku Blagojević, Mladenu Čižmešija, Antoniu Širanović, Ivanu Špehar. Spomenicom 20 godina nagrađeni su Ivica Klemenčić i Mario Čižmešija. Tajnik VZG Sveta Nedelja Damir Marenić u ime vatrogasne zajednice županije zagrebačke podijelio je vatrogasne spomenice 30 godina Damiru i Davoru Klemenčić.

Uz završne pozdravne riječi gostiju koji su puni dojmova slijedilo je nezaobilazno druženje.



Post je objavljen 24.02.2008. u 16:01 sati.