Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/njeznikuvar

Marketing

Zwiebelrostbraten - Ramstek sa prženim lukom

Austijanci se stalno poput i ostalih naroda vole hvaliti sa nekom svojom kuhinjom, iako kad čovjek bolje pogleda slabo se tu nešto specifično njihovo može naći u toj kuhinji, recimo legendarni fijaker gulaš kojim se oni hvale, je kopija poznatog Mađarskog gulaša, čak i ona bečka šnicla ne potiče iz Austrije, nego iz Milana...dobro po meni ima nekoliko jela koja su stvarno specifična za austrijsku kuhinju, čak što više kad neko reče Austrija po meni je jedina autentičnost pokonji Falco kao pjevač i zwiebelrostbraten kao jelo... e danas Vam predstavljam to ukusno jelo austrijske kuhinje, naravno opet pomalo na moj način. Za ovo jelo nam je potrebno:

4 goveđa ili junječa ramsteka ca. 180 grama po komadu
4 kapule
oštro brašno
crvena mljevena paprika
dec bijelog i dec crnog vina
1,5 dec mješanog ulja (maslinovo i sojino)
žličica kečapa
žličica senfa
žličica pesta genovese
sjeckani peršin
50 grama maslaca
sol i papar

za prilog:
pola kila očiščenog krumpira za prženje (pommes)
ulje za prženje, sol



Ramsteke natučemo, posolimo, popaprimo i lagano umočimo u oštro brašno... Kapulu narežemo na kolutiče i umočimo u smjesu oštrog brašna i crvene mljevene paprike...
Na vrelom mješanom ulju ispršimo kapulu na kolutiče i ostavimo u vatrostalnoj posudi, obloženoj kuhinskom rolom da upije masnoću... Ramstek ispržimo sa obje strane na laganoj vatri u ulju u kojem smo pržili kapulu i isto tako ostavimo u vatrostalnu zdjelu... u ulje dodamo maslac, bijelo i crno vino, senf, pesto i kečap i lagano šufigavamo jedno pet minuta... dodamo prženi ramstek, sjeckani peršin i podlijemo sa pola deca vode, poklopimo i na laganoj vatri šufigamo jedno dvadesetak minuta... u međuvremenu krumpir narežemo na malo krupnije komade i pržimo ga u dubokom ulju u tavi... kad se lijepo zarumeni izvadimo ga u zdjelu obloženu kuhinjskom rolom da pokupi višak masnoće i lagano posolimo... Ramstek stavimo na pjat, prekrijemo ga prženim lukom i prelijemo točom u kojem se šufigalo... dodamo prženi krumpir i to je to...



DOBAR TEK!!!


Post je objavljen 23.02.2008. u 10:33 sati.