Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bozovrag

Marketing

PIŠE RIBA....

Ej ljudi riba je...pišen ja jer božo koda je zaboravio na ovaj blog!
A iskreno niti se meni neda ovaj blog o njemu brinit!
Ako neće on neću ni ja!
Eto evo jedna novost!

HSV je osminu finala Kupa UEFA-e izborio s mršavih 0:0, a Werder zahvaljujući golu Killera. Pletikosa je uzalud sačuvao svoju mrežu u Moskvi, dok je Galinović blistao, pa ispao. Video!

Uzvratne utakmice šesnaestine Kupa UEFA-e donijele su i zadovoljstvo i razočaranje hrvatskim nogometašima.

Werder je pogotkom Ivana Klasnića u 78. minuti izborio 1:0 pobjedu i prolaz u uzvratnoj utakmici protiv Brage u Portugalu. Osim Killera, koji je ušao u igru u 70. minuti, za momčad iz Bremena je od 57. minute igrao i Jurica Vranješ.


U prvom susretu u Bremenu Werder je slavio s 3:0, te će u osmini finala igrati s Glasgow Rangersima.


Uloga Ivice Olića u mršavoj nuli (0:0) HSV-a na domaćem terenu podsjetila je na priču o Eduardu i Arseneu Wengeru, koji našeg strijelca seljaka iz vrha napada na lijevu, radničku stranu Arsenalova napada.

Slično je bilo i s Olićem u Hamburgu protiv Züricha. Iako je trećeplasirana bundesligaška momčad riješila pitanje prolaza u osminu finala već u prvoj utakmici (1:3), teško se oteti dojmu da je neučinkovitosti kumovala odluka trenera da Olića premjesti na lijevi bok.

Iako se već pokazalo da HSV puno bolje igra s Ivicom u vršku napada, Ola je opet bačen na mjesto lijeve polušpice gdje nije toliko opasan. Zürichu je zaprijetio četiri puta, ali samo je jedan udarac išao u okvir gola.

Tri gola u Francuskoj ipak su bila previše, unatoč bravurama u Moskvi – Stipe Pletikosa

Moskovski Spartak Stipe Pletikose nije uspio nadoknaditi 0:3 iz prvog susreta u Marseilleu, unatoč pobjedi od 2:0 u uzvratu i odličnim obranama našeg vratara.

Golovi i prilike iz susreta Spartaka i Marseillea

Plete je opet skinuo sve što se moglo, ali domaća momčad nije imala snage za treći gol, nakon što je Pavljučenko pet minuta prije kraja zabio za konačnih 2:0.

Blizu prolaza u osminu finala bio je i odlični Mario Galinović, no njegov je Panathinaikos u Ateni pokleknuo desetak minuta prije kraja susreta protiv Rangersa. Utakmica je završila s 1:1.


Fantastičan pogodak Goumasa

Premda su Grci imali dobrih 0:0 iz prvog susreta u Glasgowu, te vodstvo do 81. minute za koje su najzaslužniji bili strijelac Goumas i Galinović s tri velike obrane, prevagnuo je jedan gol Španjolca Nacha Nova na samom kraju.


Od ostalih susreta zanimljivo je bilo u Leverkusenu, gdje je Bayer razvalio Galatasaray s 5:1 i prošao dalje nakon 0:0 u Turskoj.

Istim je rezultatom Bayern u Münchenu razmontirao Aberdeen, koji je u prvoj utakmici izborio velikih 2:2.

U uzvratu nije bilo neizvjesno. Lucio i Daniel Van Buyten su već u prvom dijelu nagovijestili kraj nada za Škote, a priču su završili Marc Van Bommel i dvostruki strijelac Lucas Podolski.

Post je objavljen 22.02.2008. u 15:14 sati.