Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Delegacija SAD-a pri Parlamentarnoj skupštini NATO-a u posjeti Hrvatskoj

Delegacija Predstavničkog doma američkog Kongresa predvođena zastupnikom Johnom Tannerom (demokrat iz Teneessija) posjetit će danas Zagreb kako bi procijenila napredak Hrvatske na putu u članstvo NATO-a, prije travanjskog summita NATO-a u Bukureštu.

Zastupnik u Kongresu John Tanner koji predvodi delegaciju američkog Kongresa pri Parlamentarnoj skupštini NATO-a, te pet njegovih kolega iz Kongresa susrest će se sa Predsjednikom Republike Hrvatske, gospodinom Stjepanom Mesićem, predsjednikom Vlade dr.sc. Ivom Sanaderom, predsjednikom Sabora, gospodinom Lukom Bebićem kao i s drugim istaknutim zastupnicima u Saboru.

Prethodeći posjet Zagrebu, delegacija američkog Kongresa boravila je na sastancima članova Parlamentarne skupštine NATO-a sa Sjeverno-atlantskim vijećem (NAC) u Brusselsu.

Nakon boravka u Zagrebu, delegacija američkog Kongresa posjetit će Makedoniju i Albaniju, koje su s zajedno s Hrvatskom potpisnice "Američko-Jadranske povelje".

Drugi članovi delegacije Američkog Kongresa su zastupnici Ben Chandler (demokrat iz Kentackya), Jeff Miller (republikanac iz Floride), Dennis Moore (demokrat iz Kansasa), Mike Ross (demokrat iz Arkansasa) i Carolyn McCarthy (demokratkinja iz New Yorka).

Oragnizacija za promicanje sjeverno-atlantskih integracija (OPSA) podsjeća kako je 7. ožujka 2007. Predstavnički dom američkog Kongresa prihvatio rezoluciju kojom se podržava daljnje proširenje NATO-a i poziva na primanje u članstvo Saveza triju zemalja članica Jadranske povelje - Hrvatske, Makedonije i Albanije.

Post je objavljen 21.02.2008. u 14:01 sati.