Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Seminar "Upravljanje katastrofama" u RACVIAC-u

Od 20. do 22. veljače 2008. u RACVIAC-u – Središtu za sigurnosnu suradnju (Rakitje, nedaleko od Zagreba), u suradnji sa Inicijativom za spremnost i prevenciju katastrofa (DPPI), kojom od početka ove godine predsjedava Republika Hrvatska, održat će se seminar "Upravljanje katastrofama", na temu: NATO standardi i procjena projekta i postupaka s naglaskom na hidrometeorološkom aspektu, namijenjen stručnjacima i višim menadžerima.

Seminar će otvoriti Veleposlanik Nedžad Hadžimusić, direktor RACVIAC-a dok će uvodno predavanje održati gospođa Jadranka Mihaljević, pomoćnica direktora Seizmološkog instituta u Crnoj Gori. Također, jedan od predavača biti će i profesor Dimiter Syrakov, stručnjak NATO programa za sigurnost kroz znanost, te dr.sc. Vlasta Tutiš, pomoćnica direktora Državnog hidrometeorološkog zavoda Republike Hrvatske.

Svrha seminara je predstavljanje svih važnih tema vezanih uz NATO-ove standarde i procedure, te povećanje zajedničke suradnje u području katastrofa sa aspekta hidrometeorologije između zemlja Jugoistočne Europe. Sudionici seminara su predstavnici trinaest zemalja iz regije i šire, stručnjaci u područjima upravljanja katastrofama, civilne zaštite te hidrometeorologije.

Više o RACVIAC-u pročitajte na slijedećim Internet stranicama: www.racviac.org.

Post je objavljen 19.02.2008. u 22:29 sati.