Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/janjoblog

Marketing

DANI MOJEGA GRADA I ŽUPE

I tako je lipo bilo ovih dani kad su se slavili dana našega malega grada i naše Župe. Svi su ništo delali, bile su pune ceste naroda, malo su se bunili kuda dojt i projt, jer je tega bilo puno.
Svi su se pokazali kaj ništo značu, govorili i pozdravaljali a niki su bome i dobro zaradili. Gradonačelnik Bego, kan da je ništo bolje prodivanil, ni dugo mucal i štucal, Tone si je kupil novo ganz crno odelo ,slažu gori groblje, deladu ceste, predstavljali su i gledali vrte i davali vridnim ženam slikice, nekim bome i za malo a nikim i za puno rožic.
Puno se slik podililo, dobili su i Ive Vučić, i Bego i naš Župnik i još niki kaj ga ne poznan, kad su umitniki slavili 15 godin svojega rada u toj udrugi slikarskoj.
Bilo je i lipih kolači i svega po stoli i sve se to slikalo, samo je malo nestalo struje, ali ni to smetalo.
Bila sam i u procesiji i lipo je govoril nadbiskup iz Bosne Vinko Puljić, ma sam zapamtila sve ono o ljubavi, i da bez žrtav ni ljubavi i napretka ,pa je i on dobil sliku, puno veću i lipu, pa fala gospi Mariji ,direktorici škole kaj je to sve tako naslikala i lipo im dala i poklonila. Ma vidila sam na izložbi da ima dost Ogulin slikari, a i slikaric, ali ni niki til poklanjat slike neg Gospa Marija, valjda druge nisu dobre pa ih nećedu nikemu dat, ili čuvadu kad ih nebu pa će dica njihova to skupo prodavat kaj od onih drugih umitniki!
A, ne , ne morem reć, Toni je dal na izložbi slik ovim našim, tri slike, velike i kanda su rekli da je more, a bilo bi lipše da su rekli da su Sabljaki, jer je to isto ko more, još i malo bolje, zač ni tako skupo a i blizo je.
Ma sad mi se prosvitlilo, pa i Toni i gospa Marija su iz Zagorja, pa gore se sami umitniki i velikani rađaju i dobro da imamo Zagorje, ki bi nam slike delal za poklonit vridnim ženam i tem boljem narodu kad dojde u Ogulin da ni njih, pa joj kako sam luda i glupa i niš ne mislin, pa kaj bi mi bili bez Zagorja mili Bože, tuga i jad i čemer.
Bog i bogme lipo je bilo i jedva čekan dugu godinu da se narod sabere i da čujen kaj je novega. I moja je Mare bila smanum i veli da je i njoj bilo lipo, sve lipo ,lipo. Ma san skoro zaboravi8la, kad je onaj gospon kaj živi u Zagrebu isto one lipe slike poslagal, bi se morda našal uvređen da ga se ne sjetin A najlipše je bilo kad je naš folklor nastupal, joj ona je mala Nikolina sposobna, kako ona to lipo dela, lipo moje dite. Ma tako je bilo lipo i prelipo, da me nekva smuša zela, ne moren se nafalit i nadivit. I da van rečen, da san se svaki dan sa svojim Mijum pravdala radi tega kaj smo moja Mare i ja išle to sve obajat a zadnji se dan i on sredi i išal je gledat i slušat, pa je sa Slavom ostal u Marini i došal navečer pijan ko zemlja, ma je čul svoga boga, ja ako sam popila čašicu čega ma nisan došla pijana ko palandra doma.Neće više pojt, ne zvala se ja Janjo. Još mi je falila ona gospa Jadranka kaj svugdi ide, zač ni ona došla kad je bilo tako lipo, zač, morda ju ni niki zval ,pa da ona je ipak jedna fina gospa, kaj bi ona došla samo tako, a morda ni mogla, joj baš je fina .
Dobro dico moja, lipo smo to finili, krumpir u podrum, meso u pac, zelje u kace i gremo se odmarat, morda bude malo zime i sniga ,ako ne opet dobro. (JANJO 15.09.2007.)

Post je objavljen 19.02.2008. u 21:42 sati.