Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/podravec

Marketing

TKO JE PRAVI LJUBITELJ ELECTRO FUNKA?




U nekoliko svojih ranijih postova pisao sam o muzickim pravcima u kojima sam u 80-im godinama zestoko bio aktivan. Bio je to punk, heavy metal, a i rockabilly, no kako sam se tada aktivno furao na te stilove (i danas to naravno slusam s istim entuzijazmom) bio je jos jedan pravac koji i danas cesto znam pustati na svojoj liniji, a to je Electro Funk.

S EF-om se neminovno veze break dance, pa se sjecam svojih pohoda s ekipom po Djuri, Kulusicu, Moshi i ostalim mjestima gdje se plesalo na Afriku Bambaatu, Grandmaster Flash-a i ostale zvijezde toga pravca. U Kulusicu je cesto muziku pustao tada vrlo prepoznatljiv Slaven Balen (mozda ga se netko od vas koji citate i sjeca).

Kako nisam bio nekog bogatijeg imovinskog stanja, ipak sam uspio nagovoriti mamu da mi kupi Nike trenirku i tenisice, a uz to su naravno isle strample za nogomet na jednoj nozi, marame i trake protiv znojenja na celu i ruci. U ekipi je bio i jedan od pionira grafitera, tzv. futura 2000 te je sve bilo po uzoru na film "Beat Street".

U cijeloj toj ludnici i sam sam plesao, vjezbao pokrete kod kuce i prakticki sve izvodio s ekipom, osim nikad savladanog "helikoptera" i "head spin-a".

Vidim da i danas postoji hrpa break dancer-a, ali vratolomije koji oni izvode malo je tko tada mogao izvesti.

U sjecanje na jedno ludo i neponovljivo doba evo nekoliko legendarnih spotova.

Herbie Hancock - Rock it (apsolutni klasik i predvodnik cijelog Hip Hopa)




Afrika Bambaata - Planet Rock




Afrika Bambaata - Renegades of Funk



Newclues - Jam on it



Grandmaster Flash - The Message




Grandmaster Flash - White Lines



Rock Steady Crew - Hey You



Man Parrish - Hip Hop Be Bop (Don't Stop)



Jonzun Crew - We are the Jonzun Crew



Beat it man :)



Post je objavljen 19.02.2008. u 15:28 sati.