Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/psprules

Marketing

Riječki novi val

Paraf, Termiti, Pankrti, Grč, Umjetnici ulice, Ogledala, Diskurz....
15.02.2007.- Dvorana Mladosti, Rijeka

6 ''mrtvih bendova'' tog je dana ''zapalilo'' dvoranu mladosti na Trsatu. 6 bendova koji su se okupili na proslavi 30.godina od početka Punka u Rijeci. Ovo je bio ujedno i povijesni događaj jer su se nakon 30 godina ponovo okupili začetnici Punka u ondašnjoj Jugoslaviji koji će održati još jedan koncert u Zagrebačkoj ''Tvornici'' i ponovo nestati.

Danima se pričalo o tom koncertu kojem je dva puta premješten termin nastupa i evo napokon smo dočekali svirku, skupili se i krenuli iz Lovrana na Trsat. Bilo nas je oko 20ak, da ne nabrajam da se netko ne uvrijedi da sam ga izostavio.
U dvoranu smo ušli već s poprilično promila u krvi.....i bili spremni za ''rusvaj''!!! Izredali su se bendovi a mi smo čekali da počnu ''starci''. I tako dočekali smo i njih. Prvi su na stage došli Termiti i gospon Kraljević koji je pokušao izvesti ''show'', odnosno trebao je na pozornicu izači iz ''kutije''...no to mu nije pošlo za rukom jer se zaglavio unutra pa su mu trebali pomagati da izađe. Eto Kraljeviću više sreće drugi put. Kad je u izašao, pokazao je šta zna i izveo svoj poznati performans sa wc školjkom na glavi...zapravo...sa glavom u wc školjci otpjevao je pjesmu.

Nakon ''Termita'' publika je pozdravila prvi punk bend u Jugi, Parafe. Valter Kocijanić je prvopokazao znanje legendarne prve postave Parafa, a kasnije gđa.Vim Cola predvodila je drugu postavu Parafa. Sve u svemu odlično su obavili posao: svaka čast!

Za kraj...bend koji smo Frane, Denis, Diego i ja već vidjeli, ovaj put nas je još bolje iznenadio- Pankrti!
Nakon najbrutalnijeg ''poga'' u kojem sam do sad bio, i mnoštvu starih dobrih hitova...uskočilo je mjesto za revoluciju. 5ero ljudi je pokrenulo masovnu viku: ''Bandiera rossa''!
Naši dragi Pankrti su nam je i odsvirali na svoj način i zaslužili najveći pljesak od svih..na kraju balade.

Na kraju večeri vidjeli smo i kako murja gazi jednu curu...mislim autom, i koako ona njima skida sve po spisku, od majke i oca pa preko cijele familije, no dobro curu je odvukla hitna i ''valjda'' joj ''skupila'' nogu koje je bilo na sve strane.

Možemo konstatirat da smo svi bili umorni, izubijani, pijani, pospani ali sretni i zadovoljni. Evo i par slika da se obrazujete:)
pozz: ****PETKO****

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us




Post je objavljen 19.02.2008. u 15:10 sati.