Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/konzument

Marketing

Stav Društva Konzument o sustavu obrazovanja u Hrvatskoj

Obrazovanje, uz zdravstvo, mora biti dostupno svima. Trenutačno postoje problemi održavanja kvalitetne i stručne nastave u školama izvan velikih gradova. Time se dolazi do nejednakosti građana koja će se najbolje vidjeti kada se provede projekt državne mature na području cijele države.

U škole ne smiju ulaziti komercijalni sadržaji niti se oni smiju odvijati u sklopu nastave izvan škole. Djecu se ne smije koristiti za povećanje zarade trgovaca.

Visoko obrazovanje mora biti dostupnije. Školovanje na institucijama koje je osnovala država mora biti besplatno, pokriveno stipendijama ili kreditima koji će se vraćati radom u područjima od posebne državne skrbi. Obrazovanje u takvim institucijama ne može i ne smije biti ograničeno financijskim statusom građana.

Ovaj stav dio je temeljnog dokumenta Društva za zaštitu prava potrošača "Konzument", "Konzumentovog iskoraka 2008.".Upravni odbor Društva Konzument na sjednici održanoj u Zagrebu 13. veljače 2008. izglasao je "Konzumentov iskorak 2008." za temeljni dokument društva za 2008. godinu. Konzumentov iskorak u cijelosti možete pročitati na Internet stranicama Društva Konzument, www.konzument.hr.

Post je objavljen 21.02.2008. u 07:40 sati.