Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/unrealfilmovi

Marketing

Texas Chainsaw Massacre III (1990)

Trailer
Redatelj: Jeff Burr
Scenarij: David J. Schow
Uloge: Kate Hodge,Ken Foree,William Butler,Viggo Mortensen,Jennifer Banko,Miriam Byrd-Nethery...
Žanar: Horror,Komedija
Imdb
Photobucket
Priča: Brat i sestra se voze Texasom do Kalifornije i pri putu dođu do benzinske gdje ih napada čudna osoba. Spašava ih kaoboj Tex koj im još preporučuje kojim da putem brže dođu na odredište. Ubrzo ih počne nepoznata osoba u đipu naganjat i završe srušeni s ceste pri skorom sudaru sa prolaznim autom kojega je vozio Benny koj se spremao ići u lov. Nočna mora tek počinje jer se nalaze daleko od ikoga u šumi koja ima puno postavljenih zamki i naganja ih manijak sa motornom pilom. Brata i setru ubrzo ulove i počnu ih gadno mučiti i jedini koj ih može spasiti je Benny koj ima sa sobom brdo vatrene municije.
Photobucket

Photobucket

Photobucket
O filmu: Orginalan The Texas Chain Saw Massacre od Tobe Hooper iz 1974 je utjecao veliko na budučnos horror žanra i smatra se jednim od boljih horrora,a nastavak koj je snimio isti redatelj 12 kasnije je bio blesavi trash kojega mnogi fanovi nisu dobro prihvatili(ja sam mislio da je film zabavan).Budući da dvojka nije bila uspješna u trojci su se više vratili ozbiljnijim putem,ali i dalje zadržali malo crni humora.Trojka nije realistična i pametna kao jedinica,ali nije ni glupa parodija kao dvojka i meni sveukupno jako zabavan filma.Tobe Hooper koliko znam nije ima nikakve veze s filmom,a zamjenio ga je mladi redtelj Jeff Burr koj u svojoj karijeri je večinom snimao ne baš neke horror nastavake poput Stepfather II,Puppet Master 4 i 5 i Pumpkinhead II: Blood Wings,no ovdje obavlja solidan posao. Nije baš išao na dokumentarni način snimanja kao redatelj orginala,nego je više režirao sa stilom,onako cool kadrova,slow motiona,nabrijanija akcija i slični MTV trikovi pa film ne ispada jezivo i realistično,no zato ispada više zabavano. Radnja je večinom ista kao i ona u prvom filmu samo ovdje imamo dodanog crnog akciskog junaka(mislim da je bivši marinac ili slični) i novu obitelj kanibala. Nisam uspjeo skužiti kaj se dogodili s obitelji iz prva dva filma i nema objašnjenja odakle se pojavila ova nova obitelj od Letherfacea,no nisam zamarao glavu s time jer su mi ionako Chop Top i Cook več postali iritantni likovi. Od glumaca se najviše ističe Viggo Mortensen koj još u to vrjeme nije bio poznat.Čovjek ima dobru karizmu i sam njegov lik je zabavan. Još je zabavan Ken Foree(glumac iz Dawn of the Dead i The Devil's Rejects) kao junak,a ostali su ostavili prosječan dojam.Nasilja i akcije ima dosta,ali krvoproliča ne zbog glupe cenzure(nisam imao sreču nači uncut verziju izgleda) ,no i dalje ima dovoljno krvi i zabave da film ne ispadne premlako.

Solidan nastavak koj nije realističan i pametan kao orginal,ali ni glup kao dvojka. Po meni najzabavniji TCM film do sada,no ne najbolji(to je ipak orginal).Četvorku namjeravam preskočit zbog očajnih kritika i glupe fore da je Letherface transfestit.Ostaje mi samo da pogledam remake i njegov nastavak da završim sa serijalom.

Ocjena 4/5

Zanimljivosti i ostalo:
-Tom Saviniu je bila ponuđena režija
- Peter Jackson je bio jedan od izbora za redatelja.
- Motornu pilu je dizajnirao Robert Shaye, CEO of New Line Cinema.
- Viggo Mortensen nije bio prvi izbor za Texa. Na audiciji za ulogu nije bio navodno dovoljno dobar,no kasnije su ga pozvali jer je drugi glumac koj je dobio ulogu kasnije dobio otkaz.
-Kane Hodder koj je glumio Jasona je radio kao kaskader u filmu
-Orginalan scenarij za film je bio navodno previše nasilan i brutalan,pa su producenti naredili da se večina stvari iz scenarija promjeni da film ne bi dobio X-rating.
-Glavna glumica Caroline Williams iz dvojke se pojavljuje u cameo ulozi žene u grobnici.

Post je objavljen 18.02.2008. u 19:32 sati.