Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/funksters

Marketing

Yo

Mislim si da li je književnost postala moderna u Hrvatskoj? Za Cosmo pišu i to su samo od nekih Vlado Bulić, Igor Kokoruš, Simo Mraović, Zrinka Pavlić, Milana Vuković-Runjić ... A u Farmu ulaze čak dvije koje su napisale neke knjige a jedna od njih je i Yo. Naslov romana '' Glamur'', a vidim po njenim intervjuima da se radi o jet setu i inim glupostima. Zajedničke osobine s glavnim likom su joj te da obje vole cipele. Mene zanima tko to čita i da li postoji osoba kojoj je ta knjiga dobra.
I sada bi još pisala dnevnik tokom boravka u Farmi.
''Dragi dnevniče, danas sam pomuzla kravu i čudim se kako joj se nisu svidjele moje cipele. Dragi dnevniče, danas sam zapalila vatru šibicama, ja sam mislila da vatra nastaje sama od sebe.''
No, tržište zahtjeva takvo štivo pa stoga takvo štivo mora i postojati. Poput nove nakladnice Tihane Korać koja je sa prevoditeljicom Sandrom Žamijan osnovala nakladu Crno bijelo i objavila chick lit roman Marian Keyes.
No, što je tu je. I Dostojevski je pisao Zločin i kaznu za novac i preko kolumni pa je to što je. Razvijaju se mediji, razvijaju se i stilovi. Nekom se više, a nekom manje sviđaju. Pravo na izbor, ne težimo li tome? Opet se nadam da ce se Yo pokazati pametnijom u Farmi, i da će imati ''par mudrih''.


Post je objavljen 18.02.2008. u 18:30 sati.