Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mybeethoven

Marketing

najbolji...

NJEMAČKI BOXER

Definiran je kao pas "prekrasne ružnoće". Glava treba veličinom odgovarati tijelu, mršava, bez bora. Donja čeljust dulja je od gornje ali se, kad su usta zatvorena, ne smiju vidjeti ni zubi donje čeljusti ni jezik. Njuška je široka i crna, nosnice širom otvorene. Uši su visoko nasađene i šiljasto prikraćene; oči tamne; vrat okrugao, snažan, mišićav, bez podvaljka; tijelo je kvadratnog oblika. Rep se skraćuje i nošen je uspravno. Prednje noge su ravne i međusobno paralelne. Mužjak je visok od 57 do 63 cm. ženka 53 do 59. Težina je od 30 do32 kg mužjaci, 24 do 25 kg ženke.Narav: Vrlo je dobroćudan i vjeran. Nije zlopamtilo. Privržen je, naročito djeci. Lako uči. Korištenje: Kao službeni pas pomoćnik je policije, čuvar kuće, branitelj osoba, vodič slijepih. Prije svega je cijenjen i obljubljen kao pas za pratnju, veseo, tolerantan, zaigran, ali nešto nepovjerljiv prema strancima. Voli dinamičan život, pa ga je potrebno često izvoditi u duge šetnje.
Hrana: Bokser troši mnogo energije pa je nezasitan. Ipak se ne smije udebljati jer bi to škodilo njegovu zdravlju i lijepom fizičkom izgledu. Dnevno treba 400 g mesa, 300 g riže ili kruha i nešto povrća.

Težina psa
30 do 32 kg (mužjak)
24 do 25 kg (ženke)
Visina psa
57 do 63 cm(mužjak)
53 do 59 cm (ženke)
Uporaba
Pas za pratnju, čuvar i radni pas



ENGLESKI SETTER

Engleski Setter je poznat u Velikoj Britaniji još od 14 stoljeća. Setteri su bili posebno cijenjeni zbog svojih radnih osobina. To je pas elegantnog izgleda, laganih kretnji, prijazan je i dobrodušan, dobar lovac. Prijatan je pas pitomog izgleda i temperamenta. Engleski seter je po prirodi pravi džentlemen među psima. Glava je duga, razmjerno vitka, s jasno izraženim čeonim koljenom. Čeoni dio lubanje među ušima je zaobljen (puno prostora za mozak), vidljivo je izražen zatiljak. Uši su srednje duge i ovješene. Vrhovi svilenkastih ušiju su jače obrasli. Nosni otvori su veliki. Rep je srednje dug i ima zastavicu s najduljom dlakom na sredini repa. Dlaka je, osim na glavi, po cijelom tijelu lagano valovita i svilenkasta. Bijele je i crne boje, bijele i boje citrona ili bijele, crne i boje treseta. Uvijek ima nešto bijele boje. Engleski setter se kreće kao mačka, i kada nanjuši divljač, prišunja se kao mačka, skoro uz zemlju. Kada ukazuje na divljač (markira), postavi se uspravno, digne nos i okrene glavu prema divljači. To je pas koji ukazuje pre odstrela. Karakteristično je njegovo ošarano, dlakama različitih boja pokriveno tijelo. Upotrebljavaju ga lovci u Engleskoj. Potrebno mu je puno kretanja! Umiljat je i privrženiji porodici nego druge rase lovačkih pasa. Iako popularan kućni pas, ne preporučuje se za držanje u malim prostorima. Potrebno mu je mnogo prostora gdje će uživati u beskonačnom traganju po okolnim gustišima. Duga dlaka zahtjeva svakodnevno četkanje.



Post je objavljen 18.02.2008. u 18:04 sati.