Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rahatlokum

Marketing

here we go again

i opet ja ne pušim. treći put na ovom blogu, valjda 176. put u stvarnom životu. i fakat ne znam ko veli da je prestat pušit teško, super je lagano. pogledajte samo koliko puta je to meni uspjelo.
nda. trenutno imam tek bljeskove inspiracije jer skupa s prestankom pušenja i moj mozak prestaje radit. zakreči. što je dobar pavlovljev refleks. loš pavlovljev refleks je potreba da se bacim na svaku osobu koja puši bijeli marlboro i otmem joj isti iz ruke. ili je bar natjeram da puhne u mene. loš pavlovljev refleks su također i trenuci potpune depresije. tipa, ako ne mogu zapalit cigaretu poslije ručka, čemu uopće ić jest? ako ne mogu zapalit cigaretu uz kavu, zašto uopće ustajem? i tako. sve biseran zaključak do bisernog zaključka.
i ne, ne koristim nicorette, niquitine i ostale flastere, kaugume i slične điđe. ne želim ni smanjit pa prestat. doduše, trenutno imam problem prisjetit se zašto ono želim prestat... al budući se mučim već neko vrijeme, glupo mi sad odustat.

najbolji dio je što znam da ovo traje 3 dana. meni traje 3 dana, pojma nemam koliko traje rođaku od ivice iz kukunjevca koji je prestajao pušit grickajuć celer. ili meditirajuć o zenu. dakle, ako mi poželite dat takav ili sličan savjet, nemojte. sva je prilika da ću vam odgrist glavu i ne ispričat se poslije. općenito, ako imate neku neizdrživu potrebu dat mi savjet, nemojte. općenito. od lakiranja noktiju, do pečenja pivskih štangica. mrzim savjete. zapravo to nije istina. ne mrzim savjete sve, nego samo one savjete koje nisam tražila. dosta je lako prepoznati kad tražim savjet jer rečenica obično počinje ovim riječima "što ti misliš o..." ili "kako ti se čini..."


općenito, pušila ja ili ne, a valjda zabogaisusamarijutitapartijusedamsekretaraskojaimeđimurskugibanicu ovaj put ne budem, vrijeme je za promjene. kad mi mozak odkreči pa budem opet u stanju sastavit dvije suvisle bez cviljenja i cendranja na temu "što je meni cigareta i što sam ja njoj", možda napišem i kakve. do tada, primam samo iskaze podrške i uvjerenja u vrhunaravnu snagu moje volje.

p.s. i oooooovaaaaaaaaaaaj, bilo bi dobro da me netko na dnevnoj bazi sprječava da se svađam. lako je moguće i treba to uzet u obzir da me samo pere nikotinska kriza te da ne rasuđujem baš racionalno. enivan?


Post je objavljen 18.02.2008. u 16:45 sati.