Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Podjela poslova na obnovi hotela Adriatic - HDZ zna

Pripremajući se nastupajuću turističku sezonu koja ove godine počinje ranije zbog vrlo skorih Uskrsnih blagdana Odjel logistike dubrovačkih Hotela Maestral u svoje je planove, među ostalim, uvrstio renoviranje Hotela Adriatic I i II i pripadajućeg im restorana. Ne bi, naravno, ništa bilo čudno u tim planovima, jer u pripremu sezone valja ulagati, da se Odjelu logistike i Upravi Maestrala nije dogodio novi izljev zajedničarske solidarnosti. Iliti podmazivanja istostranačkih poduzetničkih krugova samozvanih pokretača Hrvatske.

Umjesto uobičajenog javnog natječaja, budući da se radi o poslovima vrijednim 8,174 milijuna kuna s PDV-om, logističari i šefovi Maestrala su se odlučili za varijantu tzv. pozivnog natječaja. Na čelu hotelske logistike je dipl. oecc Tomislav Ivušić, inače predsjednik dubrovačke HDZ-ove mladeži i vijećnik Gradskog vijeća u kojemu "zajedničari" imaju većinu, a direktor Msestrala je mr. Davorko Obuljen koji je na tu dužnost, nije teško pretpostaviti, dospio uz pomoć zna se koje stranke.

Nakon pozivno prikupljenih ponuda za poslove stručnog nadzora i tehničkog savjetovanja između četiri tvrtke komisija Maestrala je izabrala dubrovačko poduzeće Capella d.o.o. na čijem je čelu dipl. inž. Mario Ivušić, otac spomenutog prvog logističara HM-a Tomislava.

Pet se firmi po pozivu natjecalo i za radove na objektima Adriatica i restorana, a najpovoljnijom je ocijenjena ponuda tvrtke Alfaplan građenje. Direktor te tvrtke je Mato Butijer, sin puno poznatijeg oca dipl. inž. arh. Stijepa Butijera, člana dubrovačkog Poglavarstva, i čovjeka koji je proteklih mjesec dana punio novinske stupce zbog sukoba interesa i kontroverznih obnoviteljsko-građevinskih radova na hotelima Imperial Hilton, Libertas, More... Tako će radove vrijedne 6,7 milijuna kuna (bez PDV-a) izvoditi tvrtka Butijerova sina, a poslove će nadzirati firma oca vijećnika Ivušića. Nadzornim odborom Maestrala, inače, predsjeda doskorašnji novinar Božo Vodopija, nekadašnji predsjednik Kluba HDZ-a u Gradskom vijeću Dubrovnika i odnedavni konzul RH u Kotoru...

L. BRAILO
, preneseno s www.feral.hr

Post je objavljen 18.02.2008. u 09:16 sati.