Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/euklid

Marketing

Samo za odrasle

Kako se smatram ekspertom za usisavače što sam svojim nesebičnim osvrtom na ZAN već uvjerljivo dokazao, mislim da sam pozvan nastaviti s recenzijama istih.
Danas vam nudim prikaz Electrolux Airmax Improved-Performance-Better-Handling stroja koji od nedavna ukrašava naš kuhinjski zapećak koji je zapravo zafrižiderak.

Electrolux Airmax spada u gamu Electroluxovih proizvoda nove generacije. Vanjština mu je ugodne monovolumenske pojavnosti dostupna u šest pastelnih boja; naš primjerak je obojen u lijepu nijansu bosanskotirkizne.

Electrolux Airmax se najviše ističe ingenioznim „hygienic-emptying“ patentom koji vam omogućuje da pritiskom na gumbić zamijenite puno za prazno.
Drugo što vam odmah upada u oči je povećan akcijski radijus ovog aparata. Electroluxovi inženjeri su ovom modelu nove generacije produžili žnoru za više od 2 m te time znatno unaprijedili autonomiju djelovanja.
Nerijetki čitatelj naći će presudan argument i u novim kugličnim ležajevima kojima je ovaj aparat opremljen. Nogometnim rječnikom rečeno, Electrolux Airmax se terenom kreće poput Gattusa. Ne najmanje važno, težak je samo 3,14 kg.

Sasvim je jasno da bi ovaj prikaz bio patetičan kad ne bismo odgovorili na pitanje kako Electrolux Airmax usisava. A on usisava opako dobro. Ni zlonamjerni korisnik ne može naći primjedbe na njegovu usisnu moć. U stvari, Electrolux Airmax usisava predobro i tu se kriju mogući nesporazumi. Naš primjerak ne da kupi mrvice s tepiha, nego se pod njegovim djelovanjem i parketi ispod tepiha pomalo nadižu. Primjećeno je da je već nekoliko pupoljaka na uzorku našeg predragocjenog tepiha počelo otvarati latice.

Sad usisavao on bolje ili lošije, još bi ga se i moglo preporučiti. Ja to, ipak, ne mogu učiniti iz jednostavnog ali presudnog razloga: u prvoj rečenici u uputama za rukovanje u rubrici Mjere opreza piše: „AirMax mogu koristiti samo odrasli i to samo za normalno usisavanje u kućanstvu“.
Wtf. Kod nas doma baš i nema normalnog usisavanja. Ipak, bolnije je to da sad klinci imaju napismeno da nisu ovlašteni rukovati usisavačem.

Upozoravam vas zato da nikako ne kupujete proizvod s tako jadnom uputom za uporabu. I molim vas da mi u zamjenu za tu vrijednu informaciju dojavite ako se ikad na tržištu pojave vreće za smeće „samo za djecu“.



Post je objavljen 17.02.2008. u 22:39 sati.