Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/beautyisnotforever

Marketing

Destiny without her real face...

Nije ni vecerala. Nocas uopste nije spavala mirno. Znala je,u toku ovih dana,ce joj postaviti sudbinsko pitanje:Prikljuciti se Gospodaru ili ne? Bojala se onog sto ce morati da kaze:pozitivnog odgovora..U medjuvremenu,stiglo joj je pismo od Analene da se ova provodi ludo u Parizu,i da je otisla da vidi Monalissu...wow,divila joj se. I Lucinda je zelela da vidi Monalissu ...i znala je,da je tata zdrav,da bi joj dozvolio da ide ili bi cak stavise posao sa njom....tata bi se sramotio kada bi saznao da se njegova kci odrekla obrazovanja i svog sna da se zaposli u Gringotsu. Isla je i do njega. Nasla se sa Nessom i otisle su ga zajedno posjetiti. On ju je jedva prepoznao i,posto je bio upucen u novosti i to upitao je:
-Jel mama sa onim Smrtizderima?
-Ne...nisu Smrtizderi,vec Smrtonose...da ....jeste...-sa nekim odlaganjem rece Lucinda. Gledajuci sa strahom u ocima u Nessu.
-Nemoj da postanes kao mama,nemoj da postanes kao mama...-poceo je da joj ponavlja prestraseno.
-Necu tata...to je poslednje sto cu uraditi...-rekla je.ko fol pouzdano,grleci ga. Tada se Gilderoy smirio.
-Lucinda. Morat ces otici,tata ima terapiju sada.-rekla je vidarka-njegova negovateljica.
-Da...razumijem. Navratit cu sutra,tata! I donet cu ti one kolace!
-Medenjake?
-Da!Puno njih!Puno,puno!-rekla je izlazeci iz sobe. Veseli kez koji je sa mukom zadrzavala na licu je spao. Znala je da dato obecanje nece ispuniti...ipak...tatu je voljela vise nego sve na svijetu...a sada ce prekrsiti ono jedino sto je sa ono malo zdravog razuma trazio od nje. Kada su se zaputile ka izlazu,srele su Nell,Hermione,Pottera i Nevillea.
-Zasto si tako tuzna?-upita je Neville kada su se pozdravili.
-Imas facu kao da su ti pobili familiju.-rece Nell
-Ja mislim da Potter to zna najbolje.-rekla je ledeno Lus-exuse me,moram ici.-izasla je. Tada se pozdravila sa Katjom i krenula kuci. Kada je dosla kuci,atmosfera je bila poprilicino vesela. Kuca se cistila u najvece,muzika je svirala.
-Medeno mamino.-rekla je Alisson kada je usla-moramo razgovarati.-zatim je povuce u stranu.
-Reci mama.-rekla joj je nezno.
-Slusaj...znam da ti je tesko...znam sve i razumijem te ...ipak sam ti mati,zar ne...
-Pa da...iako si se sjetila da si mi mater tek poslije 15 godina,nema veze....ipak mi je drago. Bolje ikad nego nikad.-rekla je Lucinda ledeno,nadmeno.
-Moras mi sada odmah reci...hoces...hoces li se prikljuciti Mracnom Gospodaru?
-Ne...ne znam.-htjela je reci svoj najiskreniji odgovor,no preobratila ga je u totalno drugaciji.
-Reci mi za vecerom?Vazi li se,dusice?
-Vazi,mama....-rece Lus i ode u sobu. Ona je bila pusta jer je Matte,naravno,bila kod Jacka.
-Jeli ti,sto bezis od mene stalno?-prebaci se Draco kod nje u sobu.
-Ma ne bjezim...samo..samo razmisljam...
-O cemu?-prepade se Draco
-Ne brini...ne o tome da te ostavim...ti si nesto najbolje u mom zivotu...-govorila mu je-cut ces nesto vise o mojim razmisljanjima za vecerom.
-a jel mogu da te izljubim pre vecere?-upitao je on a Lucinda mu se samo bacila u narucje i uzdahnula tuzno. On ju je poljubio u obraz i zagrlio je. Za vecerom su svi cutali i jeli. Lucinda je ustala i kucnula u svoju casu sa krem-pivom.
-Zaista se izvinjavam sto vas prekidam u jelu i to ...hocu da kazem nesto....
-Nadam se da je nesto pametno sobzirom da si plavusa i da si me prekinula ...-rece Katie bezobrazno.
-Hajde,da cujemo.-rece Alisson streljajuci Katie pogledom.
-Ja....zbog...zbog....zbog raznih desavanja koja su uticala na mene...odlucila sam da...da se prikljucim Lordu Voldemortu....bas kao sto ce to uciniti i ostatak moje porodice...-rekla je zbunjeno i nesigurno. Dobila je jedan aplauz. Draco nije krio svoju srecu zbog nje. Ona se napokon opustila iako joj se srce jos dugo vremena poslije objavljivanja odluke ritalo u grudima govoreci joj:
-Porekni sto si rekla!Porekni sto si rekla! Ti to ne zelis...
No ona ga je smirila.
-Ej,Draco...-rece Lucius i namignu mu.
-Lus,hodi samnom.-rece joj i povuce je za ruku. Otisli su u njegovu sobu. Ona je sela na krevet a on je kopao po fioci. Kada je dosao seo je pored nje i drzao nesto u lijevoj ruci.
-Sta je to,Draco?-upitala ga je ona.
-Pa...mali znak moje ljubavi.-rekao je i dao joj srebrni prsten sa cnim kamenom. Blijedo,vrlo blijedo duboko u prstenu je bila ugravirana zmija. Ona se odusevila,oduvijek je imala sklonosti ka takvim stvarima. Poljubila ga je i on joj je zatim stavio prsten i zagrlio je-samo hocu da znas da ...da te volim najvise na svijetu...i da to .....da to niko ...NIKO ...NIKADA....nece promijeniti...pa ni Mracni Gospodar...-rekao je gledajuci u njene nebo-plave oci.
-Zasto...zasto bi Mracni Gospodar zeleo to da promijeni?
-Ne...navodim kao primjer...da nema sile koja ce promijeniti moju ljubav...
-NASU ljubav.-prekinula ga je Lucinda. Kada ga je poljubila,znala je da joj je sudbina zapecacena. Poslije zadatka koji joj bude Mracni Gospodar dao...ona ce postati Smrtonosa.

Post je objavljen 17.02.2008. u 21:10 sati.