Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

O pokojnicima sve najbolje..

Mislim da je vrijeme da vam se javim...

Naravno da mi je bedara, makar se sama sebi čudim što se osjećam tako grozno i jadno jer Kraljica Majka (sve najbolje o pokojnicima) baš i nije bila tako predrago i predobro stvorenje.

No, majka je majka i valjda tako mora biti..

Što još napisati?

E da, mogu sad i objasniti kako je to sve skupa išlo. Mislim da smo si dovoljno dobri da i vi čujete.

U utorak je bila strašno vesela cijeli dan. Glavna sestra iz doma joj je dogovorila za 3.03. kompliciranu pretragu (koja se inače čeka mjesecima). Popodne ju je posjetio Nasljednik. Naime, on je nekoliko puta tjedno sam (bez naše prisile) odlazio u posjet svojoj "bakici". Što su oni pričali, ostat će njihova tajna. KM se smijuljila kad sam ju pitala za njihove razgovore.

Navečer oko šest joj je pozlilo. Slabo srce. Ovi u domu su bili toliko ozbiljni, tako da su ju utrpali u hitnu (ambulanta je u sklopu zgrade doma) i poslali u najbližu bolnicu (40 km od nas) makar se u startu znalo da nema baš puno nade..

Srce joj je stalo oko osam..

Naravno da su ju u međuvremenu primili u bolnicu. I reanimirali. No, slijedeći dan su nas uvjerili da se sve desilo u kolima hitne pomoći, gdje je po njihovom i umrla. Kako bi bolnici platili veće iznose tzv. ležarine za pokojno tijelo i sl.

No da, u takvim situacijima se ne cjenkaš. I oni su to znali. No, kad i ti doznaš istinu (da ne velim zbrojiš kilometre i brzinu), malo te zaboli. Nije da to ne možemo platiti, no ima onih koji stvarno ne mogu..

Da ne spominjem nabulozu da je njezino tijelo trebalo biti otpremljeno iz bolničke patologije na mjesno groblje, da bi ju tek tamo obukli i poslali za Zagreb.

Po nekoj navodnoj odluci gradskih otaca dotičnog grada (dobar vam dan gospodine Vidović).

Na svu moju sreću, da slijedećih mnogo godina ne zamišljam slike moje gole majke kako ju vozikaju do mjesta gdje bi nam dozvolili da ju obuku, sve je riješio Guzda. Za koliko ne želim niti pitati.

Mogla bih ja to podnijeti. Mogla bih i ne razmišljati o tome. Ali, mnogi ne mogu...

Ps. Molim uredništo da ovo ne završi na naslovnici.


Post je objavljen 17.02.2008. u 17:33 sati.