Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/efzzabok

Marketing

ČRNJEVIĆ: "MOJI SU IGRAČI POKAZALI KARAKTER"

U završnici u kojoj će im svaki susret biti važan prvi od onih važnijih Zabočanima je bio ogled 14. kola na domaćem parketu protiv Borik Puntamike. Kako bi zadržali dobre šanse u borbi za Ligu za prvaka Zagorcima je krajnje trebala pobjeda nad Zadranima, koju su uz puno muke s tijesnih 66:65 naposljetku i ostvarili.

"Ova pobjeda otvorila nam je priliku za ulazak među četiri najbolja," kazao je poslije važnog trijumfa trener Zaboka Dragutin Črnjević. "Moji igrači pokazali su karakter i bilo bi veoma teško da smo ponovno izgubili još jednu utakmicu koja je od samog početka čitavo vrijeme bila u egalu. Ekipa Borika nije slučajno nanizala toliki broj pobjeda. Oni igraju vrlo kontrolirano i koriste i najmanji propust u obrani. Danas smo prvenstveno zahvaljujući dobroj obrani i malom broju koševa uspjeli doći do ovako vrijedne pobjede i još jednom čestitam igračima, ali se isto tako i zahvaljujem na velikoj podršci našoj publici."

Po trenutnom stanju na tablici Zabočanima su glavni konkurenti za četvrto mjesto u prvenstvu, koje vodi u Ligu za prvaka, košarkaši Dubrave. Obje momčadi sada imaju po osam pobjeda i šest poraza te je svima jasno koliko će Dubravi i Zaboku biti važna utakmica 15. kola kada će se na Dubravinom terenu te momčadi međusobno sučeliti. Iako ni po završetku tog susreta ništa neće biti sa sigurnošću riješeno, pobjeda za jedne ili druge predstavljala bi značajan korak na putu ka Ligi za prvaka.
"Mi u Dubravi ponajprije trebamo očekivati svoju dobru igru jer bez dobre igre ne možemo ni računati na dobar rezultat. Samo nas dobar rezultat drži u igri i sa pobjedom protiv Dubrave nam otvara vrata za Ligu za prvaka."


"Cijela utakmica je bila potpuno u egalu, čas smo vodili mi, čas Zabok. Za ovakvu utakmicu s toliko malim brojem koševa mi smo napravili previše grešaka i to nam se vratilo. Zaboku čestitam na pobjedi", istakao je s druge strane trener Borika Tihomir Bujan, čija momčad se od njegovog povratka iz Širokog sasvim preporodila.

Zadrani sada imaju score 7-7 i samim time još uvijek postoje šanse da upravo oni osvoje to toliko željeno četvrto mjesto te uđu u Ligu za prvaka. No, Bujan pred svoje igrače ipak ne želi stavljati poseban imperativ: "Ne razmišljam o tome. Kad sam preuzeo momčad ja sam rekao da ćemo ići jednu po jednu utakmicu i mi se tako zaista i spremamo. Eto, sljedeće kolo nam dolazi Dubrovnik i okrećemo se tom susretu."

Post je objavljen 17.02.2008. u 16:15 sati.