Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

15.GODIŠNJA SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE KRAPINSKO ZAGORSKE ŽUPANIJE

MARIJA BISTRICA

U Mariji Bistrici održana je 15. godišnja skupština županijske Vatrogasne zajednice

Piše :Sabina Sviben

U četvrtak, na Valentinovo, u Mariji Bistrici održana je 15. godišnja skupština Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije. Članovi skupštine i gosti bili su u bazilici Majke Božje Bistričke na misi koju je služio rektor Svetišta vlč. Zlatko Koren.

Uzvanici
Nakon mise skupština se održala u kapelici sv. Petra.Predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Ivica Glas pozdravio je okupljene članove i njihove supruge, saborsku zastupnicu Danicu Hursa, županicu Sonju Borovčak, pomoćnika ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje Branka Smrekara, načelnika Hrvatske vatrogasne zajednice Željka Popovića, predstavnike vatrogasnih zajednica drugih županija i ostale uzvanike i goste. Zagorsko vatrogastvo predstavljeno je promotivnim spotom, a načelnik Stjepan Muhek ukratko je prisutne upoznao s Općinom Marija Bistrica.

Predsjednik VZ-a KZŽ Ivica Glas osvrnuo se na rad u prošloj godini te istaknuo:
VZ osnovan je u travnju 1993. godine. U njoj djeluju dvije javne vatrogasne postrojbe i 82 DVD-a. U zajednici ukupno je 5658 članova, od toga 91 u gospodarstvu, 5507 u DVD-ima i 60 u JVP-ima. Imamo 760 pripadnika djece od šest do 12 godina te 740 pripadnika mladeži od 12 do 16 godina. Vatrogasna društva djeluju u 82 vatrogasna doma. Suradnju JVP-a s DVD-ima ocjenjujemo operativno kvalitetnom, korektnom i iznimno dobrom.

Čestitke
U prošloj godini županijski VZ organizirano je osposobljavanje kadrova, natjecanja, ljetovanja mladeži u Fažani, dislokacijske poslove, nabavu i popravke vozila, obilježavanja obljetnica i intervencije.Tijekom 2007. ukupno je odrađeno 384 intervencija, od čega je bilo 64 posto požara, a 22 posto tehničkih intervencija, rečeno je na skupštini. Gosti i uzvanici čestitali su zajednici na dobrim rezultatima te poželjeli mnogo uspjeha u daljem radu. Večernji List


Post je objavljen 17.02.2008. u 07:08 sati.