Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/film

Marketing

The great debaters

Kad sam pitao svog osobnog filmofilskog znalca onako ovlaš usput ko li je najveći crni glumac svih vremena. Prvi je bio Sidney Poitiers, a drugi je bio Denzel Washington.
E tu sam se složio. Ipak je ovaj posljednji suvremenik i ako se mene pita jedan od meni najdražih 5 glumaca svih vremena.
Glumčina.
U filmu je ostvario jednu od zahtijevnijih uloga podredivši se kolektivu.
Ovaj film priča o pravim američkim vrijednostima, ljudima i njihovoj snazi za promjenama. Ima hrabrosti u filmu da se u prvi plan stavi čovjek koji je komunist i k tome crnac. Gdje ćeš više kurioziteta za jedan američki film i to sve u jednom.
Ovaj film će pronijeti glas o rasizmu u americi i možda će biti jedan od utega na vazi predstojećih američkih izbora. Sad sam i više nego ikad za, da u USA konačno pobijedi nebijelac i k tome crnac. Ovo je pravi film koji pronosi prave ljudske vrijednosti o jednakosti i ravnopravnosti. Dugo amerika nije od Kennedya pisala povijest, nadam se da je ovaj film najave jedne nove povijesti.
U filmu pobjeđuje amerika kakva jest... uistinu, svijet kakav jest... uistinu.
Ako se imalo zapitate, osjetite crncem na trenutak u duši i probate na tren subilimirati sve što znate o patnji ove rase ljudi biti ćete ponosni.
Uzgred budi rečeno režiju potpisuje Denzel Washington.


Post je objavljen 24.11.2014. u 23:50 sati.