Luca i Mara su najbolje prijateljice, iako se Mara požurila udati još prije mature. Razgovaraju o životu uopće, ali najviše o ljubavi.
Luca se povjerava kako je nedavno upoznala fantastičnog tipa.
- Ajme, da vidiš Mare moja kako mi lipo tepa, pile moje, janje moje, prasence moje...Ma ni mater mi nije nikad tako lipo govorila.
- E, i meni je Jure tako tepa do vinčanja, al brzo živina naresla pa je bilo kokoši, ovco, gudo...
Eto, samo dvi-tri riči o predbračnom i bračnom životu 
APDEJT 1. za Fizija, nek vidi da i mi boca za trku imamo, sve pune djevičanskog maslinovog ulja extra.

APDEJT 2. Žuta me potakla reć 2-3 o maslinovu ulju
Najzdravija, gotovo idealna masnoća koja se od davnih vremena smatra blagotvornom i lijekovitom namirnicom.
Kvaliteta maslinova ulja izražava se njegovom karakterističnom bojom, mirisom i okusom, sadržajem i omjerom nezasićenih masnih kiselina, prisustvom vitamina i prirodnih sredstava protiv oksidacije. Pod utjecajem kisika, topline i svjetlosti prirodni sastojci maslinova ulja se razgrađuju pa i najkvalitetnije ulje, ukoliko nije pravilno čuvano, može izgubiti svoju visoku vrijednost do mjere da postane nejestivo. Maslinovo ulje čuva se u prozračnim, suhim prostorima u tamnim bocama, a najbolje ga je konzumirati čim je proizvedeno. Pravilno čuvano ulje zadržava kvalitetu 12 – 18 mjeseci.
Nova sadnica daje prve plodove nakon 5 godina, prosječno se po stablu dobije 30-40 kg maslina, od 100 kg maslina 12-16 litara ulja.
Djevičansko maslinovo ulje extra je najkvalitetnije ulje jer je sasvim prirodno, proizvodi se hladnim prešanjem od netom ubranih maslina. Prema hrvatskim zakonima sadrži najviše 1% slobodnih ( loših ) masnih kiselina i ima dobar, svježi okus i miris.
Maslinovo ulje dobiva se miješanjem rafiniranog maslinova ulja i djevičanskih maslinovih ulja a sadržaj slobodnih masnih kiselina je najviše 1,5%.
Post je objavljen 16.02.2008. u 21:26 sati.